Olga Ivanova lahkus Keskerakonna fraktsioonist

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova.
Olga Ivanova. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Reedel Keskerakonna juhatusest lahkunud Olga Ivanova lahkus ka erakonna fraktsioonist.

«Täna ma tegin selle avalduse ja tänasest ma olen fraktsioonist vaba,» vahendab ERR

Ivanova sõnul ajendas teda juhatusest ja ka fraktsioonist lahkuma Narva linnavolikogus toimuv. Tema hinnangul tegi erakonna juhatus korruptsiooni kahtluse saanud linnavolinikele ülekohut.

Hääletama hakkab Ivanova riigikogus enda sõnul vastavalt oma südametunnistusele.

Ivanova heideti Keskerakonnast välja pärast seda, kui ta otsustas läinud kohalike valimiste eel, et kandideerib Keskerakonnaga konkureerivas Savisaare valimisnimekirjas. 

Keskerakonna juhatus otsustas, et kaheksa korruptsioonikahtlustuse saanud Narva linnvolikogu keskerakondlasest liiget peavad end oma ametikohalt taandama. Et taoline nõudmine oli linnavolinikele vastukarva, otsustas 13 keskerakondlasest linnavolinikku koos fraktsiooni esimehe Aleksei Voronoviga erakonnast välja astuda. Seetõttu kaotas Keskerakond Narva linnavolikogus enamuse. 

«Aknaaluste fraktsioon» kasvas viieliikmeliseks 

Kui enne parlamendi suvepuhkust oli riigikogus kaks fraktsioonitut liiget – Isamaa ja Res Publica Liidust lahkunud Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson –, siis pärast tänast erakorralist istungipäeva on «aknaaluste fraktsioon» kasvanud viieliikmeliseks.

Fraktsioonituna jätkavad riigikogus tööd ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametist tagasi astunud ja riigikokku suundunud endine sotsiaaldemokraat Urve Palo, Vabaerakonnast lahkunud Artur Talvik ja Keskerakonnast lahkunud Olga Ivanova

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles