Riigikogu liikmeks sai Aivar Surva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Surva
Aivar Surva Foto: Riigikogu

Riigikogu liikmeks sai Aivar Surva, kes ees andis kolmapäeval peetud erakorralisel istungil ametivande.

Reformierakonna Surva asus riigikogu liikmeks Deniss Boroditši asemel.  

Kunagine Keskerakonna liige Boroditš lahkus suvel riigikogust, sest ta valiti juhtima Tallinna linnaettevõtet Tallinna Linnatranspordi AS.  

Surva on Reformierakonna liige 1999. aastast. Ta kandideeris 2015. aasta riigikogu valimistel Ida-Virumaal ning sai Reformierakonna nimekirjas 769 häält kogunud Boroditši järel teise tulemuse 754 häälega.  

«Olen pärit Ida-Virumaalt. Peale instituudi lõpetamist töötasin peaaegu 20 aastat Raplamaal, aga 2005. aasta lõpust olen kodukandis tagasi. Olin 10 aastat Mäetaguse vallavanem ja peaaegu kaks aastat Jõhvi vallavanem. Olen olnud ka Mäetaguse vallavolikogu liige, praegu olen Jõhvi vallavolikogu liige,» kirjutas Surva oma tutvustuses, mille riigikogu pressiteenistus kolmapäeval avaldas.

«Kohalikus poliitikas olen kaasa löönud juba 1994. aasta algusest, nii et need probleemid on mulle üsna tuttavad. Minu üks eesmärke ongi tagada kohalikule omavalitsusele suurem otsustusõiguse ja finantsvabadus. Üleüldse pooldan võimalikult suurt vabadust. Inimestel peab olema õigus ise oma asjade üle otsustada ja riik peaks selle õiguse tagama, mitte püüdma inimeste eest otsuseid teha,» märkis Surva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles