Artur Talvik lahkus Vabaerakonna fraktsioonist (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mai keskel Vabaerakonnast välja astunud Artur Talvik astus välja ka riigikogu Vabaerakonna fraktsioonist. 

«Aknaalune fraktsioon suureneb,» ütles Talvik naljatledes.

Otsus sündis tänasel Vabaerakonna fraktsiooni koosolekul. «Leidsime ühiselt, et uus olukorras oleks aus ja õiglane, et ma jätkaks akna all. Koosolek oli sõbralik ja lahkusime sõpradena,» ütles Talvik. 

Pärast Talviku lahkumist on riigikogu Vabaerakonna fraktsioonis 7 liiget. 

Uus erakond silmapiiril

Endine Vabaerakonna esimees, nüüd parteituna riigikokku kuuluv Artur Talvik ütles mõned päevad tagasi ERRile, et on loomas uut erakonda, millele seab ambitsioonika eesmärgi saavutada 25 mandaati järgmises parlamendi koosseisus. 

Talviku sõnul on ta esialgu viieliikmelise seltskonnaga loomas kaasaegset poliitilist platvormi, mis toimiks erakondadest hoopis teisel alusel, kuigi erakonnana tuleks see seaduste järgi vormistada.

Ta avaldas lootust, et uue poliitilise jõuga ühineb poliitikaväliste inimeste kõrval nii praeguseid vabaerakondlasi kui ka inimesi roheliste parteist, sest just puhata looduse ja innovaatilise majanduse seab ta programmis esiplaanile.

«Aknaaluste fraktsioon» kasvas viieliikmeliseks 

Kui enne parlamendi suvepuhkust oli riigikogus kaks fraktsioonitut liiget – Isamaa ja Res Publica Liidust lahkunud Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson –, siis pärast tänast erakorralist istungipäeva on «aknaaluste fraktsioon» kasvanud viieliikmeliseks.

Fraktsioonituna jätkavad riigikogus tööd ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametist tagasi astunud ja riigikokku suundunud endine sotsiaaldemokraat Urve Palo, Vabaerakonnast lahkunud Artur Talvik ja Keskerakonnast lahkunud Olga Ivanova

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles