Sotsid kutsuvad Ardo Ojasalu ERJK juhatusest tagasi

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ojasalu
Ardo Ojasalu Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsioon otsustas Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) esimehe Ardo Ojasalu tagasi kutsuda. 

Ojasalu asemel nimetas erakonna juhatus sotsiaaldemokraatide esindajaks erakondade rahastamise järelevalve komisjonis Liisa Oviiri. 

Erakonna peasekretäri Kalvi Kõva sõnul jäi erakond järelevalve komisjonis oma esindajata pärast seda, kui Ojasalu eelmisel sügisel sotsiaaldemokraatide ridadest välja astus. «Kuna ta on juba mõnda aega töötanud Vabaerakonna heaks, otsustas erakonna juhatus määrata sotsiaaldemokraatide poolt komisjoni uue liikme,» kommenteeris Kõva.

Juhatus kinnitas järelevalvekomisjoni uueks liikmeks Liisa Oviiri, kes lahkub riigikogust seoses Urve Palo naasmisega parlamenti. Vastavalt seadusele ei tohi erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liige olla riigikogu liige või minister.

Seoses Oviiri lahkumisega riigikogust valis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon täna saadikurühma uueks aseesimeheks Kalvi Kõva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles