Voog: konkurents uute poliitikassepürgijate vahel läheb tihedaks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitiline jõud Eesti 200 teatas, et loob sügisel oma erakonna. Pildil Kristina Kallas
Poliitiline jõud Eesti 200 teatas, et loob sügisel oma erakonna. Pildil Kristina Kallas Foto: Erik Prozes

Liikumisel Eesti 200 on erakonnana küll lootust riigikokku pääseda, kuid takistuseks võib saada tuntud kandidaatide nappus ning konkurents uute üritajate vahel, sõnas uuringufirma Kantar Emori uuringujuht Aivar Voog. 

«Tänavu mais läbi viidud uuringu tulemused näitasid, et nime Eesti 200 all oleks uuel erakonnal lootused riigikokku jõuda täiesti olemas,» sõnas Voog BNSi ja Postimehe tellitud uuringu tulemustele viidates. Tänavu mai esimeses pooles oli toetus liikumisele Eesti 200 kuus protsenti.

«Viimase aja uudiseid lugedes võib aga arvata, et konkurents uute tulijate vahel läheb tihedaks,» nentis Voog. Ta tõi esile, et endine Vabaerakonna esimees Artur Talvik on loomas uut parteid, toetust otsib ka Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand ning võib-olla soovivad poliitikasse minna ka «Maksud Lätti » aktsiooni korraldajad.

«Kui uusi tulijaid saab olema mitu, siis neile antavad hääled killustuvad,» sõnas Voog.

Voogi hinnangul võib Eesti 200-le takistuseks saada laiemalt tuntud liikmete vähesus. «Neil on vaja saada igasse valmisringkonda paar-kolm tuntud inimest,» sõnas Voog ja lisas, et näiteks Isamaa ja Res Publica Liidu endine esimees Margus Tsahkna «ei väljenda uusi ideid ja värskust».

«Ma ei tahaks ennustada, kas liikumine Eesti 200 pääseb erakonnana riigikokku. See sõltub konkurentides, sõltub nende liituvatest aktiivsetest inimestest. Aga pigem olen ma nende riigikokku pääsemise osas kõhkleval seisukohal,» sõnas Voog.

Poliitilise liikumise Eesti 200 nõukogu otsustas teisipäeval, et osaleb tuleva aasta riigikogu valimistel ja sügisel loovad nad selleks erakonna. Eesti 200 asutab erakonna hiljemalt novembris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles