Simson: vajame lahendust rahvastiku vähenemisele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.
Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson rääkis täna riigikogus inimarengu aruande arutelul, et Eesti kitsaskohad on jätkuvalt kõrge tööpuudus, maapiirkondade mahajäämus ning puudulik peretoetuste süsteem, mis on põhjustanud rahvastiku kokkukuivamise.

«Eelmisel aastal arutlesime inimarengu aruannet kuulates, kas riigi valitud teed on õiged saamaks skandinaavialikuks heaoluriigiks. Täna tuleb tõdeda, et riigile oluliste teenistujate nagu õpetajate, arstide, politseinike ja päästetöötajate liialt madalad palgad, maapiirkondade mahajäämus ja arstiabi kättesaamatus ning jätkuvalt kõrge tööpuudus on viinud riigi arenguks vajalikud inimesed Skandinaaviasse, kus väärtustatakse indiviidi panust rohkem kui Eestis,» märkis Simson Keskerakonna pressiesindaja teatel.

«Oleme kasutanud meetmeid, mis on pikendanud mõnevõrra eluiga, kuid pole suutnud tegeleda rahvaarvu kahanemise probleemiga – näiteks toetab tänane peretoetuste süsteem eelkõige laste sündi aga jätab tähelepanuta, et lapse kasvades kulud kasvavad märgatavalt,» selgitas Simson.

Simsoni sõnul peab riik tegelema noorte väljarändega, mille aeglustamiseks vajame tõhusamat tööpoliitikat. «Keskerakond on teinud noorte tööpoliitika tõhustamiseks mitmeid ettepanekuid, nagu näiteks töökohtade loomise seadus või töötu noore töölevõtmisel ettevõttele pakutav sotsiaalmaksuvabastus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles