Noorsotsid mõistavad Tallinna noortevolikogu politiseerimise hukka

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Noored Sotsiaaldemokraadid pole rahul Keskerakonna Noortekogu tegevusega, mis sisuliselt politiseerib Tallinna noortevolikogu ja muudab selle ühiskonna jaoks mitte tõsiseltvõetavaks.

Kesknoored kasutasid ära võimaluse ja esitasid enda kandidaadid erinevate noorteühenduste alt, samuti organiseerisid valima endaga seotud ühendused ning kasutasid ära õpilasesinduste katuseorganisatsiooni olukorra kus selle vähesed liikmed on peaasjalikult kesknoortega seotud, teatas sotside noorteühenduse pressiesindaja.

«Juriidiliselt on kõik korrektne ja tuleb tunnistada nende kavalust, kuid sellise käiguga muudetakse oluline noorte esinduskogu linnavalitsuse käepikenduseks,» selgitas noorsotside Tallinna klubi esimees Lembi-Liis Ebre. Noored Sotsiaaldemokraadid taunivad sellist käitumist ja kutsuvad üles kesknoori tagasi astuma ning uusi valimisi korraldama.

Noored Sotsiaaldemokraadid on Tallinna noortevolikogu väljatöötamisega tegelenud rohkem kui 4 aastat ning peavad oluliseks võimalikult laia huvirühmade esindatust. «Loomulikult oleksime võinud oma kandidaate rohkem esitada ja oleksime selles väga edukad olnud, kuid partnerit noorteühendustele ja linnavolikogule sellest ei saaks,» lisas Lembi-Liis Ebre.

Tallinna noortevolikogus on 21 kohta, mis jaotuvad kolme huvirühma vahel - õpilased, üliõpilased ja ülejäänud noorteühendused. Õpilaste ja noorteühenduste valimistulemusena on valitud noortevolikokku 14 Keskerakonna noort või nendega lähedalt seotud inimest. Üliõpilaste valimised toimusid täna kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles