Parteide liikmete arv kuivab kokku, ainsana on tänavu liikmeskonda suurendanud EKRE (63)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE esimees Mart Helme erakonna suvepäevadel.
EKRE esimees Mart Helme erakonna suvepäevadel. Foto: Erik Prozes

Eesti suurematest erakondadest on käesoleval aastal ainsana oma liikmeskonda kasvatanud Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), mille liikmete arv on suurenenud enam kui 200 inimese võrra.

Teiste suuremate erakondade liikmete arv on aasta jooksul vähenenud. Mõne partei liikmeskond on eelmise aasta lõpuga võrreldes kahanenud vaid paari inimese võrra, kuid Isamaasse kuulujate nimekiri on kahanenud enam kui 150 nime võrra.

EKRE liikmeskond jätkab kasvamist.
EKRE liikmeskond jätkab kasvamist. Foto: GRAAFIKA: Maret Müür

EKREsse kuulus eelmise aasta 31. detsembri seisuga 8231 inimest. 17. augustiks on erakonna liikmete arv kasvanud 8439 inimeseni. Veidi rohkem kui seitsme kuuga on partei liikmeskond kasvanud 208 inimese võrra.

Isamaasse kuulus eelmise aasta lõpus 8818 inimest, selle nädala reedeks oli partei aga 157 inimese võrr väiksem. Äriregistri andmetel on Isamaa liikmete arv 8661.

Liikmeid on kaotanud ka sotsiaaldemokraadid. Kui aasta lõpus kuulus sotside ridadesse veel 5891 inimest, siis tänaseks on see number 91 võrra väiksem – 5800.

Kahanenud on ka Reformierakonna liikmeskond. Kui 31. detsembril kuulus erakonda 12 296 inimest, siis reede seisuga oli parteil liikmeid 12 208 ehk 88 võrra vähem.

Veidi on kahanenud Keskerakonda kuuluvate inimeste arv. Kui eelmise aasta viimasel päeval oli Keskerakonnal 14 800 liiget, siis 17. augustiks oli see number kahanenud 11 inimese võrra 14 789ni.

Veidi on kukkunud ka Vabaerakonna liikmeskond. Veidi enam kui seitsme kuuga on liikmete arv kukkunud kaheks võrra 638lt 630le.

Kahanemine on tabanud ka rohelisi. Mullu 31. detsembril kuulus erakonda 1056 inimest, praegu aga 1005. Seitsme kuuga kukkus partei liikmeskond 52 inimese võrra.

Tuntumaid tänavu erakondadega liitunud inimesi

EKRE

Eesti Panga nõukogu endine esimees Jaan Männik, Endine piirivalvejuht Riho Breivel, Võru endine linnapea Jüri Kaver, muusik ja surfientusiast Paap Kõlar, meresõitja Mart Saarso, vandeadvokaat Urmas Simon.

Keskerakond

Peaministri büroo juht Tanel Kiik, Tartu abilinnapea Madis Lepajõe, riigihalduse minister Janek Mäggi, kauaaegne Paldiski linnapea Jaan Mölder, Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu, kirjanik ja ajakirjanik Aarne Ruben, Tallinna kesklinna vanem Vladimir Svet, Võru endine maavanem Ülo Tulik, kunagine põllumajandusminister, kes maadevahetuse protsessis süüdimõistmise järel pidi vahepeal Keskerakonnast lahkuma, Ester Tuiksoo.

Reformierakond

Diplomaat Jüri Arusoo, riigikogu endine liige Liis Klaar, Eesti Energia endine juhatuse liige Andres Sutt.

Sotsiaaldemokraadid

Endine välisminister Marina Kaljurand, kunstiteadlane Karin Paulus, tervise- ja tööminister Riina Sikkut, näitleja Andrus Vaarik.

Vabaerakond

Lavastaja ja näitleja Neeme Kuningas, suhtekorraldaja Ivo Rull.

Kommentaarid (63)
Copy
Tagasi üles