Ester Tuiksoo astus taas Keskerakonda (12)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo.
Ester Tuiksoo. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Maadevahetuse kriminaalasjas süüdimõistmise järel Keskerakonnast lahkunud endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Ester Tuiksoo astus täna uuesti sama erakonna liikmeks.

«Ma olen olnud Keskerakonna Naiskogu president ja asepresident kogu aeg. Mingil määral ma olen olnud seotud Keskerakonnaga kogu aeg,» põhjendas Tuiksoo Postimehele uuesti parteiga liitumist.

Tuiksoo sõnul kavatseb ta praegu jääda erakonna lihtliikmeks ning riigikogusse kandideerimise või muul moel erakonna aktiivses tegevuses kaasalöömise plaani tal ei ole.

Ester Tuiksoo pidi 2014. aasta juuni lõpus riigikogust ja Keskerakonnast lahkuma, kuna jõustus riigikohtu süüdimõistev otsus maadevahetuse kriminaalasjas.

Keskerakonnast pidi Tuiksoo lahkuma vastavalt erakonna põhikirjale, mille järgi arvatakse liige erakonnast välja, kui tema kriminaalasjas on süüdimõistev kohtuotsus jõustunud. Varem Rahvaliitu kuulunud Tuiksoo ühines esimest korda Keskerakonnaga 2010. aasta novembris.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tunnistas 30. juunil 2014 maadevahetuse kriminaalasjas süüdistatavad, teiste seas Ester Tuiksoo süüdi pistise võtmises ja andmises. Riigikohtu otsusega jäi Tuiksoo karistuseks kolm kuud vangistust kolmeaastase katseajaga.

Keskerakonna juhatus kiitis Tuiksoo soovi heaks 

Otsuse isiku Keskerakonna liikmeks vastuvõtmise kohta teeb piirkonna juhatus ning selle kinnitab erakonna juhatus. 

Vastavalt Keskerakonna põhikirjas sätestatud erakonna liikmeks vastuvõtmise korrale peab liikmeks saada soovijal olema vähemalt kahe erakonnaliikme soovitus. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles