Galerii: Eesti 200 paneb jala maha kahe nädala pärast (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe nädala pärast selgub, kas liikumisest Eesti 200 saab erakond või mitte. 

Tänasel Eesti 200 arutelu päeva põletaivam küsimus, kas poliitilisest liikumisest saab erakond ning astutakse aktiivselt riigikogu valimiste areenile või mitte, jäi küll täna konkreetse vastuseta, kuid lubati, et selgus saabub kahe nädala pärast. 

«Paar nädalat kaalume ja siis paneme jala maha,» ütles Eesti 200 üks eestvedaja, Johan Skytte poliitikauuringute instituudi juht Kristiina Tõnisson. 

«Kõik saavad aru, kuhu suunas see otsustusprotsess liigub,» lisati arutelu käigus. 

Poliitilise algatuse Eesti 200 esitanud aktivistide üks liidreid Kristina Kallas on varem öelnud, et erakonna loomine ei ole nende esmane eesmärk ning seda tehakse siis, kui nende toetus on suve lõpus vähemalt 15 protsenti.

BNS-i ja Postimehe tellitud arvamusuuringu kohaselt oleks mai keskel nende kui erakonna poolt hääletanud kuus protsenti valijatest.

Eesti 200 peab täna Harjumaal Pedase puhkekeskuses arutelupäeva «Kõrgemad Eesti 200 kursused», kus esinevad Priit Alamäe, Margus Tsahkna, Meelis Niinepuu, Jaak Laineste, Igor Taro, Rait Kuuse, Pirko Konsa ja Kristina Kallas. 

Algatusega Eesti 200 tulid 3. mail Postimehe veergudel välja Tartu Ülikooli Narva kolledži direktori kohusetäitja Kristina Kallas, IT-ettevõtte Nortal juht Priit Alamäe, sotsiaalteadlane Kristiina Tõnnisson, Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi juht Küllike Saar ja LHV panga juhatuse liige Indrek Nuume.

8. juunil registreerisid Eesti 200 manifesti autorid poliitilise liikumisena MTÜ Eesti 200 ning lubasid erakonna loomise otsustada sügisel.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles