Narva keskerakondlasest linnavolinikud astusid erakonnast välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse istung.
Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse istung. Foto: Ilja Smirnov

Keskerakond kaotas Narva volikogus enamuse, sest 13 keskerakondlasest linnavolinikku koos fraktsiooni esimehe Aleksei Voronoviga astusid erakonnast välja.

Ratas: Narvas läks nii, nagu Keskerakonna juhatus soovis

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles täna valitsuse pressikonverentsil 13 Narva keskerakondlase parteist väljaastumist kommenteerides, et seda juhatus just tahtiski, et Narvas ei oleks mingit korruptiivset tegevust.

«Olen öelnud, et minu juhitavas Keskerakonnas selliseid inimesi olla ei saa. Need inimesed tegid oma otsuse ise ja astusid erakonnast välja. Kui nad ei oleks ise erakonnast lahkunud, oleks homme neid tabanud sama saatus Keskerakonna juhatuse koosolekul,» ütles Ratas.

Ratase hinnangul ei teki Narvas 13 keskerakondlase lahkumise järel võimuvaakumit.

«Mina näen, et Narva läheb edasi ausa ja läbipaistva suhtumisega. Narva elanikud said sõnumi, et nad ei ole ära teeninud seda, et kasvõi üks sent nende makstud maksudest läheks korruptiivseteks tehinguteks või langetataks otsuseid, mis ei ole õiguspärased,» lausus Ratas.

Ta märkis, et Narvas jätkab ilmselt koalitsioon, mille moodustamiseks on tarvis vähemalt 16 liikme toetust. Ta viitas sellele, et jätkuvalt on Narva volikogus alles üheksa keskerakondlast, kes on arvestatav jõud, et moodustada koalitsioon.

Toom: keskerakondlased ei hakanud ootama, et neid erakonnast välja visataks

Keskerakonna Narva piirkonna esimehe Yana Toomi sõnul on lahkumisel väga lihtne ja arusaadav põhjus. «See on täpselt see, mida ma kunagi ütlesin Aleksandr Jefimovi kohta (Kelmuses süüdi mõistetud Narva volikogu endine juht - K.R), et pole mõtet oodata kuni sind erakonnast välja visatakse, vaid tuleks väärikalt ise välja astuda. Inimesed ei ole rumalad, nad vaatasid kuhu asi liigub ja kes see hakkab ootama, et sind välja visatakse. Astusid ise välja ja õigesti tegid,» kommenteeris Toom.

Samas kinnitas Toom, et linnavolikogust pole erakonnast lahkujatel kavas ennast taandada.

Keskerakond kaotas Narvas ainuvõimu

Postimehele teadolevalt lahkusid volinikud erakonnast omal soovil. Seni oli 31-liikmelises Narva volikogus Keskerakonnal 22 kohta.

Lahkumine on tingitud Keskerakonna juhatuse nõudmisest, et korruptsioonikahtlustuse saanud inimesed peavad uurimise ajaks peatama volikogu liikme staatuse ning taanduma juhtivatelt kohtadelt ka linnaasutustest. Seda nõudmist aga volinikud eirasid.

Hetkeseisuga on kaheksale Narva linnavolikogu liikmele (Aleksei Voronov, Larissa Olenina, Ilja Fjodorov, Aleksei Mägi ja Tatjana Stolfat, Jelizaveta Tšertova, Sergei Lvov, Jelena Pahhomova) esitatud kahtlustus toimingupiirangu rikkumises.

Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva Linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui  otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis oleva vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi. 

Täna koguneb Narva volikogu, et valida endale uus esimees, kuna varem seda kohta täitnud Jefimov pidi seoses jõustunud süüdimõistva kohtuotsusega tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles