Nils Niitra: halvasti varjatud surm

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Niitra
Nils Niitra Foto: Sille Annuk

Äsja kogunesid õpetajad riigikogu ette meelt avaldama. Omal ajal kiskusid pensionärid sotsiaalminister Marju Lauristini mantlist. Aga meil Eestis elab veel inimesi: politseinikud, päästetöötajad, ohvitserid, raamatukogutöötajad ja näiteks muuseumirotid.


Kui raamatukogu pannakse raamatukogutöötajate streigi tõttu kinni, on võrdlemisi kehvasti, ehkki midagi väga hullu ei juhtu. Kui pannakse kinni Eesti sõjalaevastik, küsib avalikkus samuti, miks me üldse Suur­britannialt neid laevu ostsime.

Politseinikud lahkuvad massiliselt politseist, mõrvu on rohkem ja kohe tekib paanika. Ja kui bussi põleb sisse 50 last, annavad poliitikud päästeametile kohe raha juurde. Seni ei huvita ei kaitsevõime, lapsed ega kuritegevus.

Kõige haavatavam riigiametnike rühm on muuseumitöötajad. Neil ei ole mõtet streikida, sest midagi sellest ju ei muutu. Kes seal muuseumis ikka käib? Koolilapsed ja friigid.

Tiksuge edasi oma 400–500-euroste palkadega, te olete marginaalid, kellest ei sõltu suurt midagi. On muidugi veel üks võimalus: hakake tegema palagani! Lääne-Virus pani üks endine poliitik püsti sellise asja et...

Minge Virumaa muuseumi – seal on kõik: pordumaja, tapamaja, õudusemaja ja veel palju ägedaid asju. Täielik Disneyland!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles