Raidma: Eesti väed tulevad vähemalt ajutiselt ära

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma
Mati Raidma Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma sõnul tähendab Iraagi parlamendi otsus lükata tagasi eelnõu, mis lubanuks võõrvägedel riiki jääda, seda, et Eesti kaitseväelased tulevad vähemalt ajutiselt enne uut aastat Iraagist ära.

«Esitatud eelnõu näitab, et Iraagi valitsuses on soov seda protsessi (võõrvägede viibimist Iraagis) jätkata olemas ning seda, miks parlament eelnõu tagasi lükkas, ma veel kommenteerida ei oska,» ütles Raidma ERR Uudistele.

«Siinne riigikogu poolne otsus vägede jätkamise kohta andis Eesti valitsusele võimaluse seda lepinguprotsessi niiöelda üleval hoida, aga tuleb meeles pidada, et see mandaat oli tingimuslik ehk kui see leping sõlmitakse, siis see mandaat ka käiku läheb,» selgitas Raidma.

«Kui 1. jaanuariks ei ole Iraagil siseriiklikku mehhanismi ja läbi selle ka valitsustevahelisi kokkuleppeid, siis Eesti kaitseväelased tulevad Iraagist välja,» selgitas ta.

«Kui see protsess läheb edasi, siis nad tulevad välja ajutiselt, ja lähevad tagasi siis, kui on vastav kokkulepe sõlmitud. Kui see protsess võtab aga sellise pöörde, et tulemusele ei jõutagi, siis on Eesti oma missiooni lõpetanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles