Rohelised püüavad takistada looduskaitse superameti loomist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Roheliste veebilehe fragment.
Eestimaa Roheliste veebilehe fragment. Foto: http://www.erakond.ee/

Riigikogu Eestimaa Roheliste fraktsiooni arvates on looduskaitse superameti loomine põhiseadusega vastuolus ja saatsid vastava kirja ka presidendile.

Eile riigikogus vastuvõetud uue asutuse loomise seaduse vastu protesteerivad rohelised saatsid täna vastava kirja president Toomas Hendrik Ilvesele, teatas erakond.

Märgukirjas selgitatakse, et loodav ühendatud asutus ei taga oma struktuurist ja käsuliinist johtuvalt sõltumatut arutelu ja sellest tulenevaid kaalutletuid otsuseid meie rahvusliku rikkuse säilimise tagamiseks. Seetõttu tekib vastuolu põhiseaduse viienda paragrahviga.

Samuti ei vasta roheliste hinnangul põhiseaduse §-le 53 ühendasutuse loomise seaduse ettevalmistamise ja kooskõlastamise protseduurid. Arvestatud ei ole menetluskäigus esitatud seisukohtadega, et seaduse rakendamine ohustab elu- ja looduskeskkonna säästmist.

«Leiame, et looduse- ja keskkonnavaldkonda oluliselt mõjutav otsus on langetatud parimaid võimalikke teadmisi ja ettevaatusprintsiipi arvestamata,» märkis riigikogu keskkonnakomisjoni aseesimees Mart Jüssi.

Jüssi lisas, et sisuline sekkumine on täna veel võimalik ja sellest rohelised ka oma kirjas lähtusid.

«Lõpetasime oma kirja presidendile soovitusega kahtluse korral alati looduse poolele asuda,» lisas roheliste fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg, kelle kinnitusel on Eesti loodushoiu edasine käekäik presidendi kätes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles