Ratas arvamusfestivalil: noorperesid tuleb eluaseme soetamisel toetada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kasper Mäe

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas tõi laupäeval Paide arvamusfestivalil toimunud debatil välja idee tõsta esimese ja teise lapse toetus 100 euroni ning aidata noori peresid eluaseme soetamisel.

Ratas käis välja mitu ettepanekut Eesti perede toetamiseks ning rahvatervise parandamiseks. Pühapäeval kinnitas Ratas, et need ettepanekud jõuavad ka Keskerakonna riigikogu valimisplatvormi, edastas erakond pressiteate vahendusel.

«Meie eesmärk riigikogu valimistel on tõsta esimese ja teise lapse toetus tänaselt 55 eurolt 100 euroni. Seeläbi väärtustame senisest enam iga Eestimaal sündivat last ning anname kõigile perekondadele vajalikku lisatuge. Samuti pean õigeks pakkuda noortele peredele võimalust kodu soetamiseks riigi poolt käendatava eluasemelaenuga ning seda ilma kohustusliku omafinantseeringuta,» lausus Ratas. 

«Toetan igati ka 101 rahvakohtumise raames välja toodud mõtet, et riigil tuleks propageerida ning pakkuda inimestele võimalust käia iga-aastaselt tervisekontrollis. See aitaks väga paljusid terviseprobleeme ennetada ning vajadusel aegsasti ravida. Täna on Eestis sündivate inimeste oodatav eluiga 78 eluaastat, kuid tervena elatud aastad samal ajal vaid 56. See on tõsine murekoht terve ühiskonna ja oks,» tõi Ratas välja.

Ratas väitles Paide arvamusfestivalil teiste parlamendierakondade esimeestega ERR-i korraldatud debatil «Kuidas me kestame?» Lisaks toimusid Keskerakonna alal 101 rahvakohtumise projekti raames mitmed maailmakohviku formaadis arutelud. 

Laudkondi juhtisid maaeluminister Tarmo Tamm, kaitseliitlane ja Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Kersti Sarapuu, endine minister ja erakonna peasekretär Mihhail Korb ning riigikogu kultuurikomisjoni esimees Aadu Must.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles