Vabaerakond: ühest ministris piisab majandusministeeriumi küll (9)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ministrit ühes majas on liiast, leiab Vabaerakond.
Kaks ministrit ühes majas on liiast, leiab Vabaerakond. Foto: Sander Ilvest

Vabaerakond tegi avaliku pöördumise peaminister Jüri Ratase ja sotsiaaldemokraatliku erakonna juhi Jevgeni Ossinovski poole, et valitsusjuht kaaluks topeltministrite töö majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis.

«Vabaerakonna juhatus soovib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis topeltministrite kohtade kaotamist. Seoses ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Urve Palo ametist tagasiastumisega on selleks taaskord tekkinud head eeldused,» teatab Vabaerakonna juht Andres Herkel.

Erakond leiab, et  topeltministrid on hägustanud valdkondade vastutusalasid, pole parandanud avalikku haldust ja on toonud kaasa uute poliitiliste ametikohtade loomise.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööd peaks jääma juhtima üks minister. «Peaminister Jüri Ratas ja sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski peavad koos otsustama, kas see on Kadri Simson, Rene Tammist või keegi kolmas. Sellise otsuse saab teha kehtiva seadusandluse alusel,» leiab Herkel.

Kuigi Rene Tammist on hea spetsialist ja tal võib ministriametiks olla eeldusi, siis selline ametikohtadega žongleerimine ei tule lõpuks kellelegi kasuks, arvas Herkel.

Vabaerakond taunib praktikat, mille kohaselt nii sotsiaalministeeriumis kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis on loodud topeltministrite kohad üksnes poliitilistel põhjustel. Samuti on tarbetuks muutunud haldusreformi koordineeriva ministri koht rahandusministeeriumis.

Vabaerakond on esitanud Riigikogu menetlusse seaduseelnõu 636, mille järgi kaotataks kolme ministri ja seitsme nõuniku ametikohad. Antud eelnõu vastuvõtmine hoiaks lisaks vastutuse selginemisele kokku ka 450 000 eurot aastas.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles