Narva Keskerakonna juhatus: otsused tehti Narva huvides, isiklikku kasu ei saanud keegi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna Narva piirkonna esimees Yana Toom kutsus seoses kolmapäeval avalikuks saanud linnavolikogu liikmeid puudutavate korruptsioonikahtlustega kokku piirkonna juhatuse.

Keskerakonna Narva piirkonna aseesimees Andrus Tamm teavitas täna õhtul pressiteate vahendusel, et Tallinnast kohale jõudnud Yana Toom ja Jaak Aab kuulasid ära volinike arvamuse esitatud kahtluste kohta. Volinikud teavitasid, et neile esitatud kahtlused on sisuliselt arusaamatud, sest kõik otsused olid tehtud linna huvides 

«Varem meedias esitatud väited nagu oleks antud kinnisvara äriühingutele, mis kuulusid volinikele, ei vasta tõele, sest kõikide otsuste puhul oli tegu munitsipaalettevõtetele ja -asutustele kuuluva varaga,» seisis teates.

Tamm sõnas, et kui kahtlustuse saanud volikogu saadikud poleks hääletanud kahtlustustes esitatud otsuste poolt, siis poleks vajalike häälte puudumisel linnale vajalike otsuseid vastu võetud ja ära jäänuks Narva linnale olulised investeeringud. Näitena tõi ta polikliiniku hoone Vestervalli 15 üleandmise SA-le Narva Haigla, et saaks luua kaasaegse perearstikeskuse. Ka teised kahtlustused on tema sõnul samaväärsed.

«Nagu kinnitasid Narva volikogu Keskfraktsiooni saadikud, siis kõik otsused olid tehtud Narva huvides ja keegi neist ei ole isikliku kasu saanud ühtegi senti,» kinnitas Tamm. 

Prokuratuuri teatel on kaitsepolitseiamet teinud kriminaalmenetluse raames kolmapäeval kohtu loal mitmeid uurimistoiminguid seoses Narva linnavolikogu liikmetel lasuva korruptsioonikahtlusega.  

Seni kogutud materjalid viitavad korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangute teadvatele rikkumistele linnavolikogus. Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis oleva vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles