SDE kandidaat ministrikohale on Rene Tammist

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DZDTLN13 : RENE TAMMIST : EESTI TAASTUVENERGIA KODA :  ELA SAJAGA : 19NOV13 : EESTI : sm/Foto SERGEI TROFIMOV/ELA SAJAGA
DZDTLN13 : RENE TAMMIST : EESTI TAASTUVENERGIA KODA : ELA SAJAGA : 19NOV13 : EESTI : sm/Foto SERGEI TROFIMOV/ELA SAJAGA Foto: /

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski avalikustab reedel Paides arvamusfestivali ajal toimuval partei juhatuse koosolekul uue ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri nime, kelleks on Eesti Taastuvenergia Koja juhataja Rene Tammist.

Ossinovski on sel nädalal uurinud toetust Tammisti kandidatuurile ning erakonna juhtpoliitikud on olnud seisukohal, et Urve Palo asemel peaks uueks ministriks saama SDE liige, mitte keegi väljaspoolt tulnud inimene, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Tammist on SDE liige ning on töötanud Euroopa Parlamendi sotsiaaldemokraatide fraktsiooni energiapoliitika nõunikuna.

Rene Tammisti kommentaar ministriks asumise asjus on esialgu lakooniline: «Vastab tõele, et sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski on mulle sellise ettepaneku teinud ja olen valmis kohtuma reedel Paides sotside juhatusega,» ütles Tammist. «Kindlasti erakonna juhatuse liikmetel on küsimusi, millele olen meelsasti valmis vastama.»

Võimalike ministrikandidaatidena on nimetatud veel Jaanus Marrandit, Anto Liivatit ja Liisa Oviiri. Tanel Talve pakkus enda kandidatuuri ise välja, aga kõigi nende kandidatuuri peavad poliitikavaatlejad vähetõenäoliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles