SDE loodab ministrikandidaadi leida lähinädalatel (12)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo ametist ja erakonnast lahkumise järel jagas kommentaare ka SDE esimees Jevgeni Ossinovski.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo ametist ja erakonnast lahkumise järel jagas kommentaare ka SDE esimees Jevgeni Ossinovski. Foto: Joakim Klementi

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) loodab leida sobiva kandidaadi Urve Palost vabaks jäävale ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri kohale lähinädalatel.

Esmaspäevasel erakonna juhatuse koosoleku ametlikus kavas selleteemalist arutelu plaanis polnud. Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski kinnitas jälle, et otsib uut ministrit nii erakonna seest kui ka väljastpoolt, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Ossinovski ei toeta Vabaerakonna plaani lõpetada majandusministeeriumi ja sotsiaalministeeriumi vastutusala kaheks jagamine ja leiab, et poleks mõistlik anda Urve Palo vastutusvaldkond kuni valimisteni mõnele teisele sotsiaaldemokraatide ministrile.

«Seda, et keegi ajutiselt võiks asendada, on pigem tehniline küsimus. See sõltub sellest, kui kiiresti on valmis riigikogu kokku tulema selleks, et uus valitsuse liige saaks ametivande anda,» lausus Ossinovski.

«Seda, et pikemajalisemalt võiks keegi valitsuse liikmetest kahte portfelli kanda, siis sellist asja kindlasti ei tule. See ei ole sisuliselt mõistlik. Kõik tänased valitsuse liikmed SDE ridades on piisavalt suurte väljakutsete ees oma haldusalas,» lisas ta.

Meedias on võimaliku uue ministrikandidaadina nimetatud riigikogu liikme Tanel Talve, veteranpoliitiku ja teadlase Marju Lauristini, EBS-i õppejõu ja EAS-i nõukogu liikme Anto Liivati ning E-riigi Akadeemia väliseksperdi, e-maksuameti looja ja kauase SDE liikme Aare Lapõnini nimesid.  

Palo teatas eelmisel esmaspäeval, et lahkus pühapäeval erakonnast ning astub tagasi ka ministri kohalt, kuid naaseb riigikokku, kuhu ta jääb selle mandaadi lõpuni järgmisel kevadel.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on Palo viimane tööpäev ministrina on 23. august. Valitsuse seaduse kohaselt peab peaminister esitama presidendile uue ministrikandidaadi hiljemalt üks kuu pärast tagasiastumiseavalduse saamist.  

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles