Urve Palost saab Viimsi volikogu aseesimees (10)

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Urmas Luik

Ministrikohalt ja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast lahkunud Urve Palost saab Viimsi volikogu aseesimees, ühtlasi jätkab ta riigikogus.

Palo kandideeris eelmisel sügisel toimunud kohalike omavalitsuste valimisel Viimsis ning pääses ka volikokku, kuhu ta ministriameti tõttu toona tööle ei suundunud. Postimehele saadetud vastuses ütles Palo, et ei saanud sügisel seadusest tulenevatel põhjustel volikokku minna ning tema asemel asus volikogus asendusliikmena tööle Ain Pinnonen. 

«Kui kandideerisin Viimsis, siis ütlesid mulle mitmed, et valiksin sind, aga sa ju ei tule volikokku. Ütlesin juba siis, et ega ministriamet ei ole igavene ja lubasin, et peale ministri ametiaja lõppu naasen volikokku,» ütles Palo.

Ta lisas, et on Viimsis elanud pea 20 aastat ja töötanud seal ka abivallavanemana. «Volikogu töös osalemine annab mulle võimaluse panustada oma kodukoha tegemistesse.»

Milline saab tema panus ja vastutusala olema, Palo praegu kindlalt öelda ei oska. «Seni on kõne all olnud, et jätkan samadel ametikohtadel, kus täna on minu asendusliige. Nendeks on Viimsi volikogu aseesimehe ning kultuuri-ja spordikomisjoni esimehe rollid.»

Palo lisas, et on valmis osalema Viimsi sotsiaaldemokraatide fraktsiooni töös.

Seni Palot volikogus asendanud Pinnonen ütles Postimehele, et on viimased 12 päeva välismaal olnud ning sai uudisest teada alles täna hommikul leheveergudelt. «Ma ei oskagi tänase päeva seisuga mitte kuidagi seda kommenteerida,» ütles ta. Samuti ei osanud Pinnonen kosta, millal võiks tema viimane tööpäev volikogus olla. 

Sügisestel valimistel said sotsid Viimsi vallas 11,7 protsenti häältest ning said volikokku kaks kohta. Valituks osutusid Urve Palo ja Raimo Tann. 

Nädal aega tagasi teatas Palo, et astub ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri kohalt tagasi ja ühtlasi lahkub Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast. Palo on riigikogus oma mandaadi lõpuni ja kevadel uuesti parlamenti ei kandideeri. Seoses Palo naasmisega riigikokku tuleb parlamendist lahkuda Liisa Oviiril. 

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles