Sotsid kaotaks abiministri ametikohad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ministriportfelle jagatakse Eestis ka edaspidi, siis abiministreid sotside arvates vaja enam pole.
Kui ministriportfelle jagatakse Eestis ka edaspidi, siis abiministreid sotside arvates vaja enam pole. Foto: Panther Media/Scanpix

Riigikogu sotsid esitasid eelnõu, mis kaotaks abiministri ametikoha, kuna ministri nõuniku tööd tegeva töötaja nimetamine abiministriks ei ole korrektne.

«Hoidmaks tulevikus ära võimulolijate kiusatust maksumaksja raha raiskamisel tuleks nimetatud institutsioon Eesti seadustest kaotada,» vahendab ERR uudised sotsiaaldemokraatide esitatud eelnõu seletuskirja.

Eelnõu algatajad leiavad, et sisuline vajadus sellise ametikoha järgi puudub, ametikohaga kaasnev poliitiline vastutus on SDE hinnangul aga ebaselge.

Sotside hinnangul ei ole abiministri ametisse määramise põhjused olnud sisulised, vaid erakondlike poliitiliste või ka isiklike ambitsioonide rahustamiseks suunatud.

Alates 2003. aasta suvest sätestavad Eesti seadused abiministri ametikoha, viimane abiminister lõpetas oma töö 2008. aastal ehk ametikohta pole täidetud enam kui kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles