Reiljan: Kilgi-loo ilmumine näitab õigusriigitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna kohtus Rävala pst 8 kinnistu süüasjas ülekuulatav Villu Reiljan ütles, et fakt, et täna ilmus Postimehes lugu sellest, kuidas ärimees Rein Kilk tundis omapärasel moel huvi maadevahetuse vastu, näitab õigusriigitust.


Istungi lühikesel vaheajal ajakirjanikega suhelnud rahvaliitlasest ekskeskkonnaminister Reiljan taunis kapo materjalide liiga kergekäelist meediasse jõudmist, märkides, et taas kord kiirustatakse asjade käigust ette.

Ta nimetas artikli ilmumist kahetsusväärseks juhtumiks, mis näitab, et kui justiitsminister Rein Lang räägib Eestist kui õigusriigist, siis tegelikult Eesti seda pole.

Kümneminutine paus tehti arvutisüsteemi tõrke tõttu. Enne pausi kirjeldas Reiljan kohtus enda suhteid ärimees Aivo Pärna ja advokaat Tarmo Sillaga ning väitis, et ei tea palju Rävala pst 8 kinnistuga seotud lepingute kohta.

Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna süüdistatakse vastavalt pistise nõudmises, pistise vahendamises ja pistise lubamises.

Riigiprokurör Triin Bergmanni esitatud süüdistuse järgi on kriminaalasja eeluurimisega tuvastatud, et Villu Reiljan nõudis keskkonnaministrina Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel ASi Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Süüdistuse järgi saanuks Aivo Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud ASilt Wipestrex Grupp äravõetud tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni ja OÜ RealWay tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni.

Riigiprokuratuur on taotlenud Villu Reiljanilt saadikupuutumatuse võtmist ka maadevahetuse skandaali pärast, sest soovib mehele süüdistuse esitada.

Tänane Postimees kirjutab, et ettevõtja Rein Kilk püüdis maa-ameti juhi Kalev Kanguri abiga välja rääkida suurt riigile kuuluvat krunti Tallinna külje all. Looduskaitsemaade vahetuse vaeva eest lubas ta tasuda rahaga ja tehingu kulud katta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles