Vaher: Savisaar tahtis segadust tekitada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher ütles kapo öise läbiotsimise ümber tekkinud segadust kommenteerides, et Keskerakond tahtis sellega avalikkust eksiteele ajada ning erakonna liikmeid tabanud korruptsioonisüüdistustest tähelepanu eemale juhtida.

Vastupidiselt riigikogu keskerakonna fraktsiooni aseesimehele Ain Seppikule arvab Vaher, et viimastel aastatel on paljude eestlaste põhiõigusi rikkunud korruptandid, kelle tegusid on maksumaksjatel tulnud kinni maksta, vahendas ERR Uudised.

Vaheri sõnul on Keskerakonna praeguse käitumise mõte üks: ajada avalikkus segadusse ja panna rääkima hoopis millestki muust kui põhiprobleemist.

«Ka paljud ajakirjanikud räägivad täna enam mitte korruptsioonist, vaid Keskerakonna show'st ja see ongi nende eesmärk - vana hea linnarpriimäelik taktika, mida vana kardinal neile soovitab,» märkis Vaher.

Vaheri sõnul näitavad viimase aja sündmused, et välisekspertidel oli õigus, kui nad ütlesid, et kohalike omavalitsuste korruptsioonitase on kõrge.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees tuletas meelde, et 2005. aastal, kui oli võimul Keskerakonna ja Reformierakonna valitsus, tegi ta ettepaneku anda kohaliku omavalitsuste korruptsiooni uurimine kapo pädevusse, kuna politsei ei suutnud seda rolli täita.

«KeRe valitsus seda ettepanekut vastu ei võtnud, see tuli menetlusse alles 2007. aasta märtsis, kui IRL selle ettepanku koalitsioonileppesse tegi ja eelmisel suvel viidi see punkt ellu,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles