Randpere: Eesti ei peagi pimesi teisi kopeerima

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Liis Treimann

Reformierakondlasest riigikogu liige Valdo Randpere kiitis president Toomas Hendrik Ilvese mõtet, et Eesti ei pea pimesi teisi riike kopeerima, vaid võiks mitmes küsimusesise oma tee leida.

«Ma olen väga nõus Toomas Hendrik Ilvese soovitusega, et me ei pea pimesi suuremaid ja rikkamaid riike kopeerima,» rääkis Randpere Postimees.ee’le.

«Meil ei ole selleks võimalusi ega vajadust. Me peamegi paljudes küsimustes leidma oma tee ja seda on Eesti paljudes valdkondades väga edukalt teinud viimased 20 aastat.»

Randpere väitis, et talle meeldis presidendi tänasele teise ametiaja ametivandele järgnenud kõne see osa, kus Toomas Hendrik Ilves rääkis ühiskonna sõbralikkusest.

«Äkki ilmub selle kõne tulemusel siia, minu väikese mõtteavalduse alla, kasvõi üks tige kommentaar vähem? Seegi näitaks, et sellest kõnest oli kasu.»

Randpere hinnangul oli Ilvese kõne suurim voorus see, et kõik, kes seda kuulasid, mõtlesid usutavasti sellele kaasa.

«Põhimõtteliselt andis Toomas Hendrik Ilves kõnes oma hinnangu kõigile viimase aja enam debateeritud küsimustele ja kirjeldas ka oma nägemust Eesti ees seisvate probleemide osas,» kommenteeris Randpere.

«Mulle meeldis, et president veel kord selgitas väga lihtsalt ja arusaadavalt, miks me oleme Euroopa Liidus ja miks meile on tähtis osaleda Euroopa ees seisvate probleemide lahendamises. Eesti ei taha enam kunagi olla üksi – see oli tema sõnum.»

Randpere sõnul on see sõnum ka tema kolleegidele.

«Loodetavasti jõudis see kohale ka sellele osale riigikogust, kes just eriti viimasel ajal on tegelenud valijate hullutamisega teemal, et kui vähe me teistest sõltume ja kuidas me seetõttu ka mingit solidaarsust teiste suhtes ei pea tundma.»

Randpere kiitis ka seda, kuidas president käsitles Eestist lahkumise ja siia tagasi pöördumise temaatikat.

«Loomulikult on see probleem, kui inimesed lahkuvad, aga ega selles küsimuses mingeid kergeid ja kiireid lahendusi pole. Populistlike ja kergete lahenduste pakkumise ja nendesse uskumise eest hoiatas president meid kõiki.»

President Toomas Hendrik Ilves andis täna riigikogu ees oma teise ametiaja vande ja pidas selle puhul saadikutele kõne.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles