Rahumägi: Seppik käitus poliitiku, mitte eksperdina

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehe Jaanus Rahumägi sõnul käitus keskerakondlasest komisjoni liige Ain Seppik täna kapot rünnates poliitiku, mitte oma ala asjatundjana.


«Peame vahet tegema õiguspraktikal ja poliitilisel retoorikal,» kommenteeris reformierakondlasest Rahumägi Postimees.ee'le Seppiku tänasel pressikonverentsil tehtud väljaütlemisi.

«Ain Seppik ja Edgar Savisaar tegid linnavalitsuses poliitikat, aga kapo täitis linnavalitsuses oma kohust.»

Rahumägi sõnul asub järelevalvekomisjon linnavalitsuses juhtunut arutama jaanuaris ehk pärast seda, kui riigikogu talvepuhkuselt naaseb ja pinged vaibunud.

Tema väitel on komisjon silma paistnud sellega, et selle liikmed käituvad seal parteipoliitika-üleselt, ning ta avaldas lootust, et selline saab olema ka linnavalitsuse juhtumi arutelu.

Linnavalitsuse videolintide avaldamisega saavutas linnapea Edgar Savisaar Rahumägi sõnul vaid selle, et langes kaitsepolitsei maine.

«Ma ei ole kindel, kas see on pikas perspektiivis Eesti riigile kasulik,» ütles Rahumägi, viidates sellele, et pole õige, kui poliitilistel põhjustel nõrgestatakse riigi korrakaitseasutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles