Indrek Saar: mina ei tea, et meil oleks Urvega olnud tüli

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar oma kodupaigas Loobu külas Lääne-Virumaal Kadrina vallas.
Indrek Saar oma kodupaigas Loobu külas Lääne-Virumaal Kadrina vallas. Foto: Tairo Lutter

Urve Palo otsus ministriportfellist loobuda ja erakonnast lahkuda, tuli kultuuriminister Indrek Saarele üllatusena, kuid nendevahelisi pingeid ta otsuse üheks tagamaaks ei pea. Poliitikas tulebki erimeelsusi ette, sõnas Saar ja lisas, et tema teada nad Paloga tülis ei ole. 

Eile teatas Urve Palo, et astus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri kohalt tagasi ning ühtlasi lahkus Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast (SDE). Sotsiaalmeediasse tehtud postituses ütles Palo, et on poliitikast lahkumist kaalunud juba pikemat aega ning «Aktuaalsele Kaamerale» antud intervjuus lisas Palo, et märk tema taandumisest oli juba seegi, et ta ei kandideerinud mullu erakonna juhatusse ega aseesimeheks. 

Ühtlasi kinnitas Palo, et tema otsuse taga ei ole erimeelsused kultuuriminister Indrek Saarega, kelle kohta Palo juuli keskel ütles, et kui ta Saart üldse mõne erakonna esimehena ette kujutab, siis sobiks ta pigem EKRE juhiks. Eile kinnitas Palo Postimehele, et on endiselt veendunud, et Saar ei sobi erakonnajuhiks, kuid samas tunnistas endine minister, et oleks pidanud oma arvamust avaldama vähem värvikalt. 

Saar viibib hetkel perega puhkusel ning tema napisõnaliseks jäänud vastuseid Postimehe küsimustele vahendas ministri nõunik Silver Meikar. «Urve Palo otsus tuli praegusel hetkel küll üllatusena, kuigi tõsi on see, et erakonnasisestel aruteludel on ta ka varem öelnud, et on mõelnud poliitikast taanduda. Urve on oma otsuse teinud ja seda tuleb austada,» kommenteeris Saar Palo eilseid samme ning tänas teda sotsiaaldemokraatliku maailmavaate elluviimise ja koostöö eest valitsuses. 

Küsimusele, kas Saare hinnangul võis üheks Palo ajendiks olla ka nendevaheline tüli, vastas kultuuriminister, et poliitikas ja erakonnas käivad kogu aeg arutelud ja vaidlused ning see käib paratamatult poliitika juurde. «Mina ei tea, et meil oleks Urvega olnud tüli, kuigi oleme nii mõnigi kord olnud eri meelt,» lisas Saar. 

Laupäeval ilmunud Arterile antud intervjuus tunnistas Saar, et SDE reiting ei ole see, mida erakond tahaks. «Järelikult need signaalid, mida oleme välja andnud, on osa meie potentsiaalsete valijate jaoks olnud negatiivsed või nad ei ole rahul sellega, mida me oleme teinud.»

Samuti tunnistas Saar, et on endiselt valmis kandideerima erakonna uueks juhiks. «Aga ma ei ole kindlasti ainuke meie erakonnas, kes on valmis kandideerima. Ja me ei ole tänaseni otsustanud, et tulevad sisevalimised,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles