Ülevaade: Ratase valitsusest on lahkunud üheksa ministrit (11)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratase valitsus.
Jüri Ratase valitsus. Foto: Mihkel Maripuu

2018. aasta detsembri lõpu seisuga on Jüri Ratase valitsuses vahetunud üheksa ministrit. Ratase juhitav valitsus astus ametisse 2016. aasta novembris. 

Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa valitsuses on tänase seisuga lahkunud üheksa ministrit: kolm Keskerakonnast, kolm Isamaast ning kolm sotsiaaldemokraatidest. 

Jüri Ratase valitsus ametisse astumisel.
Jüri Ratase valitsus ametisse astumisel. Foto: Mihkel Maripuu

Ratase valitsus sai ametis olla vaid 14 päeva, kui skandaalidesse sattunud maaeluminister Martin Repinski (Keskerakond) teatas 6. detsembril 2016 ametist lahkumisest. Oma otsust põhjendas ta sooviga tuua erakond ja peaminister tule alt välja. «On selge, et minu ettevõtlustegevusest ja varasemast elust on jäänud lahtisi otsi, mis tuleb kokku sõlmida. Ministritöö seda kindlasti ei võimalda,» ütles ta.

Martin Repinski Postimehe stuudios
Martin Repinski Postimehe stuudios Foto: Mihkel Maripuu

2017. aasta 24. mail lahkus ametist Eesti NATO-kuuluvuse teemal segaseid kommentaare andnud keskerakondlasest riigihalduse minister Mihhail Korb (Keskerakond).

Mihhail Korb saates «Suud puhtaks». 
Mihhail Korb saates «Suud puhtaks». Foto: Ekraanitõmmis ETV videost

Seoses Helir-Valdor Seederi valimisega IRLi (nüüd siis Isamaa) uueks esimeheks, toimus ka IRLi ministrite seas mitmeid vangerdusi. Ametist lahkus rahandusminister Sven Sester, kaitseminister Margus Tsahkna ning keskkonnaminister Marko Pomerants. Tsahkna lahkus hiljem ka erakonnast. 

Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Tairo Lutter

7. aprillil 2018 teatas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE), et paneb ameti maha ja keskendub valimiste eel sajaprotsendiliselt sotside juhina erakonnale.   

SDE esimees Jevgeni Ossinovski.
SDE esimees Jevgeni Ossinovski. Foto: Joakim Klementi

2018. aasta 17. aprillil teatas riigihalduse minister Jaak Aab (Keskerakond), et astub ametist tagasi, sest juhtis autot alkoholitarvitamise jääknähtudega, samuti sõitis ta 50 alas 73 km/h sõidukiirusega. Aabil veres oli alkoholisisaldus 0,28 promilli. 

«Kahetsen juhtunut väga sügavalt ning ma ei püüa ennast kuidagi õigustada. Olen oma raske õppetunni saanud ning kutsun kõiki autojuhte vähimagi kahtluse korral mitte rooli istuma. Alkoholi tarvitamise tunnustega rooli istumine on vastutustundetu kõigi kaasliiklejate suhtes ning sellisele käitumisele puudub igasugune vabandus,» ütles Aab. 

Jaak Aab. 
Jaak Aab. Foto: TAIRO LUTTER / PM/SCANPIX BALTICS

23. juulil teatas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, et astub tagasi ministrikohalt ning lahkub ka Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.

  • Loe lisaks:

Urve Palo astub teist korda ministriametist tagasi ja lahkub erakonnast

Urve Palo teatas ametist ja erakonnast lahkumisest.
Urve Palo teatas ametist ja erakonnast lahkumisest. Foto: Liis Treimann

20. novembril 2018 teatas siseminister Andres Anvelt, et lahkub ministriametst ning poliitikast. Põhjus oli sügavalt isiklik – tervis. 

Andres Anvelt pressikonverentsil, kus ta teatas enda tagasiastumisest.
Andres Anvelt pressikonverentsil, kus ta teatas enda tagasiastumisest. Foto: Tairo Lutter
  • Täispikka ülevaadet ka varem ametist lahkunud ministrite kohta loe siit: 

Ülevaade: millised skandaalid on viinud ministreid ametist

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles