Riigikogu võib koguneda uue ministri ametivandeks erakorralisele istungile (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Eiki Nestor.
Riigikogu esimees Eiki Nestor. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul võib riigikogu koguneda vajadusel erakorralisele istungile, et kuulata ära ametist tagasi astunud Urve Palo asemel ametisse astuva uue ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametivanne.

Riigikogu sügisistungjärk algab tööplaani järgi 10. septembril ning enne seda kuupäeva saab parlament koguneda ainult erakorraliselt. Erakorralise istungi kokkukutsumist saab taotleda valitsus või vähemalt 21 riigikogu liiget.

«Kõigepealt tuleb uus minister leida, siis on asi selgem, kas erakorralise istungi järele on vajadust või mitte. Praegu ei ole mul mingit teadmist, millal uus minister leitakse ja ta on valmis riigikogu ees ametivannet andma,» üles Nestor Postimehele.

Ta märkis, et uue ministri kandidaadi peab välja pakkuma erakonna esimees. «Kui tema on kandidaadi välja pakkunud, koguneb juhatus ja ütleb, kas nad on kandidaadiga nõus või mitte,» ütles Nestor, kes on ka ise sotside juhatuse liige.

Kui erakond on ministri kandidaadi heaks kiitnud, esitatakse ta peaministrile. Kui kandidaat on vastuvõetav ka valitsusjuhile, läheb ta koos ministrikandidaadiga presidendi juurde, kes nimetab uue ministri ametisse. Uus minister ei saa enne tööd alustada, kui ta on andnud riigikogu ees ametivande.

«Ma möönan, et Urve Palo otsus tuli üllatuslikuna. See võib võtta mõne aja, kui uue ministri kandidaat leitakse. Praegu ei ole valimisteni jäänud kuigi palju aega,» lausus Nestor.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo teatas täna, et astus Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast välja, astub ministriametist tagasi ja lahkub poliitikast. palo läheb riigikogu liikmeks ja jääb sinna parlamendi praeguse koosseisu volituste lõpuni. Järgmisel aastal toimuvatel riigikogu valimistel Palo enam ei kandideeri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles