Seppik: korruptante jahtiv kapo rikub põhiõigusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei on luubi alla võtnud Eesti suuremates linnades toimuva.
Kaitsepolitsei on luubi alla võtnud Eesti suuremates linnades toimuva. Foto: AFP / Scanpix

Keskerakondlasest riigikogu liikme Ain Seppiku sõnul püüab kaitsepolitsei viies Eesti suuremas linnas korruptante ning rikub seda tehes inimeste põhiõigusi ja -vabadusi.

Kapole anti viis suuremat linna menetlusalluvusse ja ta teeb oma tööd heas usus, et püüab korruptandid kinni, kuid sellega kaasneb massiivne põhiõiguste ja -vabaduste rikkumine, rääkis riigikogulane Ain Seppik ETV hommikusaates «Terevisioon».

Riigikogu julgeolekuasutuste erikomisjoni kuuluva Seppiku sõnul käib praegu korruptantide otsimine mitte ainult ametnike, vaid just keskerakondlaste seast. «Meil ei saa olla tõendeid selle [keskerakondlaste uurimise koht - toim] kohta, sest meil puudub võimalus neid hankida,» tõdes ta samas.

Seppiku hinnangul tegi kaitsepolitsei oma tööd räpakalt, kui läks öösel pistise võtmises kahtlustatava Ivo Parbuse kabinetti Tallinna linnavalitsuses.

«Kõigepealt kallutasid valvurit rikkuma töökohustusi, siis jalutasid kaamerate ees edasi-tagasi,» sõnas ta. Seppiku sõnul peab kapo tegevus ka näima usaldusväärne.

«Kui nüüd selgub, et pärast seda öist läbikäiku leiti tema [Parbuse -toim] kabinetist seesama Estraveli kinkekaart, siis milliseid järeldusi me siit teeme, sealt võidi ju mitte ainult midagi ära tuua, vaid ka midagi viia,» selgitas Seppik.

Saadiku arvates võib toimuv olla seotud lähenevate kohalike valimistega, sest Tallinna linnajuhtidel on üsna suur roll. «Kõik toimuv on üldiselt mõistetav ja arusaadav, aga õiguskaitseorganid võiksid sellest eemale hoida, sest poliitika on poliitika,» lausus saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles