Viisitamme võimalik kuriteosüü selgub novembris

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu endine abilinnapea Simmo Saar ja endine linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu endine abilinnapea Simmo Saar ja endine linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna ringkonnakohus vaagis täna riigikohtu otsusel uuesti Pärnu keskerakondlasest endise linnapea Mart Viisitamme ametikuriteo süüasja ning langetab selles otsuse novembri alguses.

Riigikohus tühistas juunis Viisitamme õigeksmõstmise talle kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning saatis selles osas tema süüasja ringkonnakohtule uueks arutamiseks uues kohtukoosseisus, vahendas ERR Uudised.

Riigikohus nõustus prokuröriga, et ringkonnakohus ei põhjendanud oma otsuses, miks Pärnu spordihalli ehitusega seotud episoodis mõisteti Viisitamm õigeks, riigikohus märkis, et põhjenduste puudumine kohtuotsuses on kriminaalmenetluse oluline rikkumine, mistõttu tuleb ringkonnakohtul asja selles osas uuesti arutada.

Pärnu teehoolduse riigihanke läbiviimist puudutanud süüdistuses nõustus riigikohus maa- ja ringkonnakohtu varasema seisukohaga, et Viistamm pole kuriteo sooritanud.

Mullu detsembris tühistas ringkonnakohus Pärnu maakohtu otsuse Viistamme ja Pärnu endisest keskerakondlasest endise abilinnapea Simmo Saare süüdimõistmise kohta, ringkonnakohus tegi uue otsuse, millega mõistis Viisitamme ja Saare neile kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise süüdistuses õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles