IRL: toetame üksnes heterote seadustatud vabaabielu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: illustratsioon Katri Karing

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretäri Priit Sibula sõnul pole partei seisukohad samasooliste kooselu seadustega reguleerimise küsimuses muutunud – erakond on jätkuvalt sellele vastu.

«IRL ei toeta samasooliste paaride abielulise või vabaabielulise kooselu seaduslikku reguleerimist. Selline oli IRLi konsensuslik seisukoht ka septembris erakonna eestseisuses,» rääkis Sibul.

«Küll aga on vajalik arutelu, kuidas seadustega tagada mehe ja naise vabaabielus sündinud laste õiguste parem kaitse,» leidis ta.

Laste õiguste parema tagamisega seotud küsimused on Sibula sõnul IRLi jaoks alati olnud väga oluline valdkond.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv riigikogu liige Reet Roos kutsus tänases Postimehes üles jätma kooselu seadustades kõrvale küsimuse, kas koos elavad samasoolised või tavaline klassikaline paar, ning keskenduma hoopis probleemkohtade lahendamisele.

Ka IRLi poliitikasekretäri Margus Tsahkna sõnul on nende erakond selle poolt, et kooselus olevate paaride probleemidega tuleb riigil tegeleda, täpsustades siiski, et mõtleb siinkohal heteropaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles