Järjekordne endine Tartumaa rahvaliitlane astus IRLi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere vallavanem Rein Kokk.
Tähtvere vallavanem Rein Kokk. Foto: Andres Ehrenpreis

Varem Rahvaliitu kuulunud Tähtvere vallavanem Rein Kokk astus Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL).

Rein Kokk on 98. omavalitsusjuht erakonnas, teatas IRLi pressiesindaja.

2005. aastal Rahvaliidu nimekirjas kohalikku volikokku valitud Kokk, kes neli aastat hiljem kandideeris ja osutus valituks juba valimisliidus Ühiselt Tähtveres, rääkis 2010. aasta kevadel Rahvaliidu ja sotsiaaldemokraatide ühinemiskõneluste ajal Tartu Postimehele, et pole parteide ühinemises üldse kindel.

«Võib-olla enamik ühineb sotsidega, osa läheb Keskerakonda, osa Reformierakonda. Ega keegi tervet parteid üle võta, hakatakse võtma inimesi, kes siis ise otsustavad, kuhu nad lähevad. Kogu see ühinemise asi on praegu nii toores mis toores,» leidis Kokk toona.

«Arvan, et maarahvaliitlased kalduvad sotside ja Keskerakonna poole, mina ise pole veel midagi otsustanud, muid muresid praegu niigi palju. Eks aprillikuu lõpuks tule otsustada, mida teha. Arvan, et erakonnana Rahvaliidul tulevikku ei ole,» sõnas Kokk aprillis 2010.

IRLi peasekretäri Priit Sibula sõnul on tal heameel tervitada järjekordset omavalitsusjuhti IRLis. «Eesti ei piirdu vaid Tallinna ja Tartuga, mistõttu tuleb panustada ka maapiirkondade arengusse. Just kohalik poliitik on see, kes on rahvale kõige lähemal ja on kursis kohalikkude probleemide ja muredega,» rääkis Sibul.

«Tänu oma ametitele olen olnud kokku kolmkümmend aastat maaelu keskel, millest viimased üheksa aastat töötanud vallavanemana. Olen veendunud, et otsus liituda erakonnaga võimaldab mul paremini kaasa aidata maaelu edendamisele,» sõnas Kokk. «Millisesse erakonda kuuludes saan ma kõige paremini soovitut teostada, on keerelnud mul peas ligi aasta. Erakonna valik ei olnud minu jaoks lihtne otsus, kuid täna olen jõudnud selgele arusaamisele, et see erakond on IRL.»

Koka sõnul tahab ta aktiivselt kaasa rääkida ja osa võtta maaelu edasise arengu planeerimisest. «Maaelus on täna probleeme küllaga, mis vajavad lahendamist. Olen kindel, et süsteemselt ja järjepidevalt tööd tehes suudame liikuda õiges suunas ja järk-järgult need lahendada,» ütles Kokk.

Möödunud aasta detsembris läks Rahvaliidust IRLi üle ka Tähtvere valla naabruses asuva Nõo valla juht Rain Sangernebo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles