Siseminister: politsei ja piirivalve ühendamine on ennast õigustanud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveamet.
Politsei- ja piirivalveamet. Foto: Liis Treimann

Siseminister Ken-Marti Vaher rõhutas riigikogus arupärimisele vastates, et tema hinnangul on politsei- ja piirivalveametite ühendamine ennast õigustanud.

«Minu hinnangul on ametite ühendamine ennast õigustanud. Riigikogu tegi selle otsuse teatavasti väga suure hääleenamusega. See annab väga lihtsalt kokkuvõttes võimaluse ressursside, varade, rahaliste vahendite paindlikumaks kasutamiseks,» sõnas Vaher vastuseks riigikogu liikmete Kalle Laaneti, Lauri Laasi, Vladimir Velmani, Deniss Boroditši, Valeri Korbi, Mailis Repsi ja Tarmo Tamme arupärimisele politsei- ja piirivalveametis (PPA) läbi viidud rahuloluuuringu kohta.

«See olemasolev struktuur on taganud suure organisatsiooni käivitumise kuni sinnamaani. Täna aga on seis selline, et käimas on analüüsid olemasoleva struktuuri efektiivsuse suhtes. Tegemist on ikkagi kõige suurema ametiasutusega Eestis, kus 7000 inimest töötab. Analüüsime struktuuri efektiivsust, samuti ka seda, kas eesmärkide paremaks saavutamiseks on vaja teha mingeid muutusi,» kinnitas minister.

«Süsteemi suurim puudujääk on tõenäoliselt seotud selle struktuuri suurusega ehk siis tõesti 7000 inimest. Tegemist on erinevate ametiasutustega, mis on kokku pandud ja vast sellise olulisema probleemina võib välja tulla selle suure organisatsiooni omavahelist sidusust, ühtset organisatsioonikultuuri ja sellist stabiilset ja ühtlast arengut,» tunnistas Ken-Marti Vaher.

«Siseministeerium on kaasanud PPA juhtkonna ja sõltumatud eksperdid, et analüüsida juhtimisprotsesse PPA-s. Sügisel peaks valmima vastav analüüs, mis toob välja tänased juhtimise kitsaskohad, kindlasti ka positiivsed aspektid ja nimetatud analüüsi tulemusena vaadatakse üle olemasolev süsteem ja vajadusel tehakse teadmispõhiseid argumenteeritud muudatusi juhtimisprotsessides,» lubas siseminister.

Arupärijate küsimusele, kui võtta arvesse, et töötajate põhiprobleemiks on töötasu, siis mida kavatsete selles vallas teha PPA töötajate rahulolu suurendamiseks, vastates selgitas siseminister Ken-Marti Vaher, et käesoleval aastal on PPA juhtkond saanud ülesande, vaadata üle oma sisemised toimimismehhanismid, protsessid ning hinnata, milline on sisemiste ressursside jaotus ja kas on võimalik siin liikuda kvalitatiivselt samm edasi, seda eelkõige tugiteenuste osas. «Eelkõige me räägime administratsioonist PPA struktuuri mõttes.»

Arupärijad tundsid huvi ka PPA juhi võimaliku väljavahetamise kohta lähikuudel.

«Mind teeb natuke murelikuks viimasel ajal meedia vahendusel kuuldu, et praegune politsei- ja piirivalveameti direktor, võib juhtuda, jõule enam selles ametis vastu ei võta. Kas oskate seda väidet ümber lükata või kinnitada, kuidas see asi siis on? Kas Raivo Küüt peaks muret tundma oma senises ametis jätkamise pärast või mitte?» küsis Lauri Laasi.

«Ma ei tea, millisele meediale te viitate. Mina selliseid uudiseid küll kuskilt lugenud ei ole – avalikkuses ehk siis meediaväljaannetes, mis on ju kõigile kättesaadavad,» sõnas siseminister Ken-Marti Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles