Vaher: töölepinguseadus majanduse elavdamisel imet ei tee

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus töölepingu seadus annab küll tööandjale mitmeid uusi võimalusi, kuid see pole võluvits, mis Eesti majandust elavdab.
Uus töölepingu seadus annab küll tööandjale mitmeid uusi võimalusi, kuid see pole võluvits, mis Eesti majandust elavdab. Foto: Corbis / Scanpix

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Ken-Marti Vaheri sõnul pole majanduse elavdamise imet töölepingu seaduse jõustumisel mõtet oodata.

«Jutud töölepingu seaduse ümber on ülepingutatud,» ütles riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher Kuku raadio «Äratajale» antud intervjuus.

Kui koalitsiooni juhtpartei Reformierakond väidab, et uus töölepinguseadus on majanduse elavdamiseks hädavajalik ja muudab tööturu paindlikumaks, siis opositsiooni suurim erakond Keskerakond süüdistab seadust töötajavaenulikkuses, lihtsaks muutuvat koondamine ja vähenevat hüvitised.

 Vaheri sõnul on tegemist siiski seadusega, mis on sündinud läbirääkimiste tulemusel ning eelnõus on mitmeid pügalaid, mis hakkavad töötajaid rohkem kaitsma ja ka tööandjale antakse uusi õigusi. Samas märkis Vaher, et majanduse elavdamise imet pole seaduse jõustumisel mõtet oodata.

Õiguskomisjoni juht märkis, et töölepinguseaduse arutamine on seni olnud konstruktiivne, välja arvatud pikale veninud ööistung. Tema sõnul võetakse ilmselt seadus järgmisel nädalal vastu.

Seaduseelnõu teine lugemine kestis opositsiooni venitamistaktika tõttu 7,5 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles