Riigikogu ootab ees napi unega öö

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud tänavu 3. juunil kella 2 paiku varahommikul, kui lisaeelarve arutlus venis pidevate vaheaegade võtmise tõttu.
Pilt on tehtud tänavu 3. juunil kella 2 paiku varahommikul, kui lisaeelarve arutlus venis pidevate vaheaegade võtmise tõttu. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna fraktsioon võttis täna töölepinguseaduse arutelul kasutusele pidurdamistaktika ning võtab iga oma muudatusettepaneku ees 10-minutilise vaheaja. Seda taktikat jätkates võib saadikute uneaeg jääda õige napiks.

Esimese kümneminutilise vaheaja võttis Keskfraktsioon kell 18.40 ja nüüd [kell 22.09- toim] oln jõudnud juba 36. muudatusettepanekuni, ütles riigikogu pressitalituse juhataja Aivar Jarne Postimees.ee'le.

Tema sõnul on Keskerakond siiani pea iga oma muudatusettepaneku hääletamise eel vaheaega palunud.

Vahel on jäänud vaid kolm keskerakondlaste ettepanekut.

Oleme valmis siin hommikuni istuma, kuid väike lootus on, et see nii ei lähe, sest mõne ettepaneku eel pole vaheaega võetud, lisas Jarne.

Teise lugemise eel laekus töölepingu eelnõule 160 muudatusettepanekut. Eestimaa Roheliste fraktsioonilt laekus üks, Keskerakonna fraktsioonilt 103, Eestimaa Rahvaliidu fraktsioonilt 19 ning õiguskomisjon algatas 37 muudatusettepanekut.

Isegi kui hoolimata pidevatest vaheaegdest jõutakse töölepingu seaduse eelnõu arutamisega lõpule, ei pääse saadikud kohe koju.

Pärast seda tuleb neil tänase istungi jooksul läbi vaadata veel seitse eelnõu.

Vastavalt riigikogu töökorrale, kestab kolmapäevane istung seni, kuni kõik päevakorras olnud punktid jõutakse läbi arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles