Aaviksoo ja Vaher ei avalikusta kandideerimismõtteid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Erinevatest aruteludest võimalike IRLi esimehe kandidaatidena läbi käinud Jaak Aaviksoo ja Ken-Marti Vaher jätsid täna oma võimaliku kandideerimise kommenteerimata.

Majandusminister Juhan Partsi kõrval üheks peamiseks pretendendiks parteijuhi toolile peetav Aaviksoo jäi täna kogu ajakirjanduse eest tabamatuks, eirates nii telefonikõnesid kui e-kirju.

««Oleksite» ja muude spekulatsioonidega ma üldiselt ei tegele,» teatas ka Ken-Marti Vaher vastuseks küsimusele enda võimaliku kandideerimise kohta.

Küll aga oli ta nõud kommenteerima Mart Laari otsust erakonna juhtimisest taanduda.

«Mardi otsus toob IRLile kaasa esimehe teatepulga edasiandmise järgmisel suurkogul ja Eestile veelgi pühendunuma kaitseministri ning rahvusvahelistes suhetes kaasalööja,» rääkis Vaher.

«Mardil on suur panus Eesti riigi vabanemisse, läbi omandireformi, ühetaolise tulumaksu ja erinevate majandusreformide kehtestamise ka ühiskonna tegeliku keskklassi ja kasvava heaolu loomisse. Loodan, et sarnast lisaväärtust annab ta aktiivses poliitikas Eesti riigile veel palju aastaid,» märkis Vaher.

IRLis on tema sõnul erakonna esimees üks võrdsete seas, seega pigem meeskonna innustaja kui autoritaarne käskija või hierarhia tipus valitsev suverään.

«Seega on küsimus uues eestvedajas ja innustajas. IRL on idealistlike tegijate erakond ja ka uus esimees tuleb idealistlike tegijate seast,» pakkus ta.

«Rahvuslike konservatiividena peame IRLis oluliseks isikuvabaduste ja harituse väärtustamist, ausust ja vastutust ning ligimestest hoolimist. Ka uus esimees peab kandma ja esindama neid väärtusi.»

Mart Laar ütles tänasele Postimehele antud intervjuus, et taandub paari kuu pärast erakonna esimehe kohalt, kuid soovib jätkata siiski partei liikme ja kaitseministrina.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles