Ühendasutuse nimeks pakutakse Keskkonnaametit

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Peeter Langovits.

Eile ja täna kogunenud riigikogu keskkonnakomisjon leidis, et uue loodava keskkonna- ja looduskaitseküsimustega tegeleva ühendasutuse nimi võiks olla Keskkonnaamet.

Riigikogu keskkonnakomisjon arutas oma 8. ja 9. detsembri istungil Vabariigi Valitsuse seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõule, mis puudutab keskkonnaministeeriumi keskkonnateenistuste, Riikliku Looduskaitsekeskuse ja Kiirguskeskuse Keskkonna- ja Looduskaitseametiks ühendamist, esitatud muudatusettepanekuid, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Ühe muudatusettepanekuna oli arutusel loodava asutuse nimi. Eelnõu kohaselt oli
asutuse nimeks pakutud Keskkonna- ja Looduskaitseamet. Peale arutelu jõuti
seisukohale, et loodava asutuse nimi peaks olema Keskkonnaamet.

«Selline nimi katab nii keskkonna-, looduse- kui ka kiirguskaitse temaatikat, ei tõsta esile ega väldi ühtegi ühendatavat asutust. Samuti aitab ühine selge nimi kaasa loodava asutuse kiiremale sisulisele kokkusulamisele ja väldib «teietamist-meietamist.» Selline praktika on ka teistes riikides laialt kasutuses keskkonnaministeeriumi, -agentuuri või -ameti näol,» ütles keskkonnakomisjoni esimees Marko Pomerants.

Muutus ka seaduse jõustumise aeg, milleks on enamuse paragrahvide puhul 1. veebruar 2009.

Komisjoni heakskiitu ei pälvinud Roheliste fraktsiooni ettepanek, millega sooviti Kiirguskeskust ühendatavate asutuste seast välja jätta.

Seaduseelnõu teine lugemine on plaanis 16. detsembril ja lõpphääletus 18. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles