Peasekretär: Laari otsus annab aega otsinguteks

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi kommid.
IRLi kommid. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Priit Sibula sõnul annab Mart Laari värske otsus talvel erakonna esimeheks mitte tagasi kandideerida aega, et partei sees demokraatlikul moel aru pidada, et leida sobilikud esimehe kandidaadid.

«Eelseisva diskussiooni käigus selgub, millistele omadustele peab järgmine erakonna esimees vastama ning kuidas leida konservatiivsele maailmavaatele Eestis veelgi laiemat kandepinda,» ütles Sibul.

«IRLil on ligikaudu 10 000 liiget ning ma olen kindel, et sobivaid kandidaate IRLi esimehe kohale on palju.»

Mart Laari panust IRLi ühendamisel ja Eesti poliitilise maastiku kujundamisel on Sibula sõnul raske ülehinnata.

«Mart Laar on erakonna esimehena viinud IRLi juhtivaks poliitiliseks jõuks Eestis. IRL tegi kevadistel parlamendivalimistel läbi aegade parima tulemuse ning IRL on teist korda järjest valitsuskoalitsioonis,» meenutas ta. «IRLi positsioon Eestis poliitikas on nii tugev ennekõike tänu Mart Laari silmapistvale tegevusele. Mõistagi jätkab Mart oma tööd kaitseministrina ja samuti on ta IRLi valitsusdelegatsiooni juht.»

Sibul lubas teha IRLi eestseisusele 21. septembril ettepaneku kutsuda korraline suurkogu kokku 28. jaanuaril 2012.

Suurkogul valitakse kaheaastaseks ametiajaks erakonna esimees, kolm aseesimeest, kakskümmend eestseisuse liiget, viieliikmeline revisjonikomisjon ning üheksaliikmeline aukohus.

Kandidaate saab üles seada vähemalt kakskümmend päeva enne suurkogu. Esimehe ja aseesimehe kandidaadi ülesseadmiseks on vajalik 50 erakonna liikme toetusallkirja.

Põhikirja kohaselt peab korraline suurkogu toimuma vähemalt üks kord kahe aasta jooksul.

Mart Laar ütles tänasele Postimehele antud intervjuus, et taandub paari kuu pärast erakonna esimehe kohalt, kuid soovib jätkata siiski partei liikme ja kaitseministrina.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles