Purjutamisest rääkinud Kesknädal vabandab Küüdi ees

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkotest.
Alkotest. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna väljaanne Kesknädal tunnistas, et eksis, kui väitis, et politsei- ja päästeameti peadirektor Raivo Küüt tabati hiljuti avalikus kohas purjuspäi ning saadeti Wismarisse kainusetestile.

«Tagantjärele tunnistame, et Kesknädal tegi Küüdile liiga ja palume temalt vabandust,» kirjutab tänane Kesknädal.

Ajaleht nimetab artiklit «sahinaks» ja väidab, et trükkis selle ära kõiki avaldamisreegleid järgides - see oli vastavalt pealkirjastatud ja ilmus kollasel taustal.

«Mitme meediaväljaande väide, nagu oleks ilmunu puhul tegu uudisnupu või informatsiooniga, ei vasta tõele. Samuti pole me nõus süüdistusega, nagu oleks tegu laimuga - pigem viitasime ministri võimalikele meetoditele. Küll aga võtame endale süü selles, et sahina sõnastus oleks võinud olla tasakaalukam,» teatab Kesknädal.

Ajaleht väidab, et ründas Isamaa ja Res Publica Liidu liikmest siseminister Ken-Marti Vaherit ning Küüti kiusata polnud plaanis.

«Sahinas kõlanud Küüdi väidetav tabamine «joobeseisundis ühes Tallinna trepikojas» oli Kesknädala poolt esitatud näitena ühest võimalikust võttest Vaheri arsenalis, kuidas Küüdile varju heita ja tema vabastamiseks alus leida. Järelkontroll selgitas, et Küüti puudutanud sahin osutus valeks.»

Eelmine Kesknädal kirjutas «Sahinate» rubriigis, et Ken-Marti Vaher soovib vahetada Raivo Küüdi politsei- ja päästeameti juhi ametikohal välja talle sobilikuma inimesega, mistõttu lasi hakata Küüdi tegevust jälgima.

«Mõni nädal tagasi tabati Küüt väidetavalt joobeseisundis ühest Tallinnas asuva maja trepikojast ja toimetati patrulliga Wismarisse alkoholijoovet tuvastama,» väitis ajaleht eelmisel nädalal.

Politsei teatas seepeale, et taoline jutt on täiesti alusetu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles