IRL likvideerib valimisvõla aasta lõpuks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi peasekretär Priit Sibul.
IRLi peasekretär Priit Sibul. Foto: Liis Treimann

IRL maksab riigikogu valimiskampaaniast jäänud võlgu vastavalt graafikule ning aasta lõpuks saavad need tasutud, kinnitas erakonna peasekretär Priit Sibul.

«Võlg oli nii suur sel hetkel, kui pidi aruande esitama. Tänaseks on meil veel maksta kampaaniaga seotud kulusid alla 200 000 euro. Meil on partneritega kokku lepitud maksegraafik, selle järele me toimetame ja saame endaga hästi hakkama. Aasta lõpuks on meil kõik üleval olevad asjad kaetud,» kinnitas Sibul.

Peasekretäri sõnul oli juba kampaaniaaruandeid esitades näha, kui suur kellegi kampaania maht oli. «Eks IRL-il oli üsna suur kampaania riigikogu valimistele, meil oli nii arvestatud ja mingeid probleeme me selles ei näe.»

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tõi välja, et 30. juuni seisuga oli kõige suurem valimisvõlgnevus Isamaa ja Res Publica Liidul - 721 237 eurot. Sotsidel oli tänavustest riigikogu valimistest võlgu summas 232 239, Rahvaliidul 1530, rohelistel 28 569 ja Eesti Kristlikel Demokraatidel 783 eurot. Kõige pikemaajalised võlad on aga Keskerakonnal, millel oli üleval kohutusi nii tänavustelt riigikogu valimistelt kui ka 2009. aasta valimistelt, kokku summas 511 804 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles