Laanet: nüüd hakatakse tikutulega sedelite rikkujaid otsima

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Liis Treimann

Pärast presidendivalimisi, kus kolm hääletussedelit tunnistati kehtetuks, hakatakse kindlasti otsima tikutulega neid, kes sedeleid rikkusid või teistpidi hääletasid, arvas riigikogu Keskfraktsiooni liige Kalle Laanet.

«Valik toimus vastavalt eelnevale prognoosile, eks ta nii pidigi minema,» ütles Laanet ERR Uudistele valimistulemusi kommenteerides.

Rääkides kümnest president Toomas Hendrik Ilvest toetava erakonna liikmest, kes Tarandi valimiseelsete väidete kohaselt soostusid tema poolt hääletama, möönis Laanet, et Tarand kindlasti lootis seda.

«Tegemist on ju salajase hääletusega, ei tea ega näe, mis inimese sees toimub ja kuidas ta lõpuks hääletab, kindlasti hakatakse otsima tikutulega neid inimesi, kes rikkusid sedeleid või hääletasid teistpidi, need on kõik spekulatsioonid,» lausus poliitik.

Tema hinnangul tõi Tarandi kandideerimine kogu ühiskonnale kasu, sest avas mingil moel mõlema kandidaadi mõtteid ja näitas neid valguses, kus inimesed praegust presidenti iga päev ei näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles