Ratas: 41 protsenti toetust valmistas üllatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas Keskerakonna XIII kongressil.
Jüri Ratas Keskerakonna XIII kongressil. Foto: Priit Simson

Keskerakonna esimeheks kandideerinud ning 41 protsendi kongressi delegaatide toetuse pälvinud Jüri Ratas tunnistas, et kuigi toetusprotsent oli talle üllatuseks, läks ta siiski esimehevalimisi võitma.

Lühiintervjuus Postimees.ee'le ei osanud Jüri Ratas öelda, kas ta kahe aasta pärast uuesti erakonna esimeheks pürgib.

«Töö jätkub nagu ennegi,» lubas Ratas.

«Mulle antud toetusprotsent - 41 - peaks Edgar Savisaarele mõista andma, et tahetakse rohkem avatust ja mitmesuguseid arvamusi,» sõnas Ratas.

Mille taha 150 häält jääda võis?
Kui tuua spordist paralleele, siis kui kaotatakse esikoht, siis hakatakse mõnikord rääkima põhjustest, miks täna ei olnud hea päev. See oleks natuke samast valdkonnast kui ma hakkaks ütlema, et vot nende ja nende asjade pärast ei saanud ma neid 150 häält või mõni hääl peale rohkem.
Ei oska öelda, kongress on oma otsuse teinud, omalt poolt tahan tänada oma toetajaid, ma arvan, et see on korralik tulemus ja nii ongi.

Kas oskasite kandideerima nõustudes 40-protsendilist toetust oodata?
Kui ma hakkasin kandideerima Keskerakonna esimehe kohale, siis ma ei hakanud ju kandideerima selle mõttega, et ma saan 41 protsenti häältest, seda ma ei läinud püüdma. Ma läksin väga selgelt ju selle peale välja, et võita see konkurents ja tänane kongress näitas, et võit on Edgar Savisaare poolel.

Kas kampaania teie ja teie toetajate vastu ei läinud liiga teravaks?
Ma arvan, et selle kahe kuu käigus tegid kõik vigu ja mingid laused ja sõnad võinuks olla mitte välja öeldud. Kindlasti kaasa arvatud ka minu poolt. Esimest korda Eesti poliitilises ajaloos oli tõsine konkurents ühe erakonna esimehe kohale ja see suurendab kindlasti demokraatiat mitte ainult meie erakonnas vaid ka kogu ühiskonnas laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles