Tarand: näidakem rohkem suuremeelsust Eesti iseseisvuse vastaste vastu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna soovitav presidendikandidaat Indrek Tarand leidis, et Eesti president võiks kutsuda taasiseseisvumise tähistamise üritustele mitte ainult sellele sammule kaasaaidanud, vaid ka selle vastu töötanud toonaseid parlamendisaadikuid.

Tema sõnul oleks president võinud kutse saata näiteks Vladimir Lebedevile, öeldes: «sina olid ka osa selles otsuses, mis siis, et võitlesid kõigest jõust selle vastu».

Tarand meenutas, et just Lebedevi ja tolle mõttekaaslaste vastutegutsemine aitas kaasa üksmeelele ülemnõukogu ja Eesti Kongressi vahel.

«Tegelikult me oleme võitnud – on aeg hakata ilmutama suuremeelsust nende inimeste suhtes, kes võitlesid meie iseseisvuse vastu. Me võiks seda teha.»

Tarand piiritles pakutava suuremeelsuse siiski asjaoluga, kas isik oli ülemnõukogu liige või mitte - näiteks Vene Kodanike Liidu juhile Juri Mišinile ta kutset ei saadaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles