Riisalu: kas õiguskantsleril pole muud teha kui kätekõverdusi uurida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil teevad kätekõverdusi Tapa väljaõppekeskuses paari aasta eest olnud ajateenijad.
Pildil teevad kätekõverdusi Tapa väljaõppekeskuses paari aasta eest olnud ajateenijad. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu liige Aivar Riisalu küsis täna riigikogu kõnepuldis, kas õiguskantsleril pole muud targemat teha kui uurida kätekõverduste tegemist sõjaväes.

Täna riigikogu vabas mikrofonis esinenud Aivar Riisalu sõnul sundis teda kõnepulti tulema õiguskantsleri kontrollkäik Kuperjanovi pataljoni.

«/.../ tuli sealt tagasi järjekordse sõnumiga ühiskonnale, kuidas ajateenijate isikuvabadust piiratakse, sundides neid ühel või teisel korral teatud põhjustel tegema kätekõverdusi. Kas tõesti meie õiguskantsleril ei ole mitte midagi muud teha?» küsis Riisalu.

Tema sõnul on tegemist pseudoprobleemiga, mis võib teatud mõttes ühiskonnas leida mõnusat tagasidet, kuna tuhandete ajateenijate emad loomulikult toetavad õiguskantslerit.

«Mulle jääb arusaamatuks see, miks me peame selliste meetoditega, ütleme nii, proovima kuidagi viisi mõjutada noorte meeste tahet või nende mõttemaailma kreeni lükata?» küsis ta.

«Meie riigi kaitsmine on meie kõigi püha üritus ja ma arvan, et käsi südamele pannes me mitte keegi ei ole sellega tegelenud nii palju, kui me sellega tegelema peaksime, eriti kui me võtame aluseks selle, kui äreval ajal me täna tegelikult elame,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles