Riho Terras: riigikaitse on ka põllumeeste asi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaal valiti seksikaim põllumees ja -naine.
Inglismaal valiti seksikaim põllumees ja -naine. Foto: Reuters / Scanpix

Kaitseministeeriumi uue kantsleri Riho Terrase soovi kohaseal peaks Eestis tekkima arusaam, et riigikaitse on ka põllumajandus- ning kultuurivaldkondade küsimus.


«Praeguse hetkel on väga palju arusaamist, et riigikaitse on sõjaväelaste asi. Tegelikult on see ka põllumajandusministeeriumi ja kultuuriministeeriumi ning igasuguste teiste riigivaldkondade asi, sest see on seesama üks riik, mida tuleb kaitsta,» ütles Terras ETV hommikusaates «Terevisioon», vahendab ERR Uudised.

«Üks kaitseb seda relv käes ja teine saab seda teha leiba küpsetades.»

Veel on Terrase sõnul tema eesmärk kaitseväe korralduse seaduse ellurakendamine ja kaitseväe kümneaastase arengukava edasi viimine.

Üks asi, millele tuleb veel rohkem tähelepanu pöörata, on sotsiaalsed garantiid ja sellest on aru saanud ka poliitikud, märkis Terras.

Poliitikute otsustada on kantsleri sõnul ka elukutselise sõjaväe loomine, kuid tema kui spetsialisti arvamus on, et Eestis pole see kalliduse tõttu otstarbekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles