ERR.ee: valitsuse toetust langetasid apsakad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Margus Ansu

Ametis oleva valitsuse madalaimas toetuses on politoloog Anu Tootsi sõnul süüdi nii maailmamajanduse raske seis, kui ka valitsuse enda apsakad mitte ainult majanduse, vaid ka kodakondsuse vallas.


Rahvusringhäälingu tellitud Emori uuringu järgi on toetus valitsusele kümne palli skaalal langenud 4,3 punktini, mis viimati oli sama madal vahetult enne Juhan Partsi valitsuse lõppu, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Ehkki toetus on langenud tänase valitsuse ametiaja madalaimasse punkti, on kasvanud kõigi valitsuses olevate erakondade reitingud.

«Ainuke, mis ma oskan praegu öelda, et ju siis vastajad ei seo omavahel erakondi ja valitsust, sest tõepoolest kui valitsuse reiting langeb, peaks ju ootuspäraselt langema toetus kõigile valitsusparteidele, aga pilt on vastupidine, » kommenteeris Anu Toots.

Parlamendiparteidest langes ainsana opositsioonis oleva Keskerakonna reiting ja seda 5 protsenti.

Politoloog Anu Tootsi sõnul on selle taga Pärnu sündmused. «Pärnul pole läinud hästi ja see, mis linnapea ümber on meedias selle kuu sees nüüd päevavalgele tulnud, see on kahjustanud kogu erakonna mainet,» arvas Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles