Kilk: erakonnad on muutunud ärilisteks kontsernideks

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ettevõtja Rein Kilgi arvates on Eesti erakonnad muutunud ärilisteks kontsernideks, millel on korralik käive, ning seetõttu on nende juhtidel, mille nimel võidelda.

«Minu arvates on asi selles, et erakonnad on muutunud ärilisteks kontsernideks, kus on korralik käive, sealhulgas ka ametlik käive,» kommenteeris ettevõtja Keskerakonnas toimuvat Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Kilgi sõnul on erakondadel lisaks ametlikule käibele ka n-ö hallis tsoonis olev käive ehk otsused, mis on ühele või teisele ärile kasulikud. «Et kui sa oled Eesti ühe suurem kontserni juht, teatud erakondade tugevaid juhte võib isegi nimetada omanikeks, siis on, mille nimel võidelda,» tõdes ta.

Kilgi arvates ei käi Keskerakonnas võitlus mitte Savisaare kõrvaletõrjumise nimel, kuna see ei ole lihtsalt tõenäoline. «Aga võideldakse selle nimel, et saavutada 30 või 40 protsendi vaheline tulemus, et isa n-ö karistav käsi ei tabaks väga rängalt,» sõnas ettevõtja. Kilk lisas, et kui Keskerakonna esimehe valimistel on Ratase tulemus väga kehv, siis peaks Ratas ettevõtja hinnangul erakonnas olemise tuleviku asemel hakkama otsima uusi väljakutseid.

Ajakirjanik Ainar Ruussaare sõnul on ta Keskerakonna pärast sügavalt mures. «Kui ma sel nädalal lugesin Kesknädalast erakonna poliitilise sekretäri Mailis Repsi kirjutist, mis peensusteni kirjutas lahti, kuidas Reformierakond õõnestab koostöös Kremli ja Vene eriteenistustega Keskerakonda, siis minu mure süvenes,» lausus ta.

Ettevõtja Rein Kilgi arvates tuleb aga arvestada  sellega, et «Mailis Reps, nii palju kui ta mõtleb, ega ta päris nii vist ei mõtle ka. Isegi tema tasandil.» Kilk kinnitas, et ta ei usu, et need oleksid Repsi enda mõtted. «Ju siis Hamleti isa vaim ilmutas ennast, et kirjuta ja ta kirjutaski,» sõnas ettevõtja.

Ruussaare sõnul peavad ajakirjanikud õnne tänama, et Keskerakond on suvisel ajal toonud poliitmaastikule teemasid, mida kajastada, kuna presidendikandidaadid on ära kadunud. «Aga millest selline dramaatilisus?», imestas ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles