Keskerakondlased annaksid saarlastele poole odavama praamipileti

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandir ja Muhumaa vahel sõitev Regula.
Mandir ja Muhumaa vahel sõitev Regula. Foto: Toomas Huik

Keskfraktsioon algatas seadusemuudatuse, millega muudetaks saareelanikele ja nende sõidukitele parvlaevaga ülesõit vähemalt poole odavamaks.

Seda alates 1. jaanuarist 2010 ja ühel konkreetsel liinil ning tingimuseks oleks laevafirma kliendikaardi, kirjutab Oma Saar.

Kaardi kasutuslepingu saaks keskerakondlaste plaani järgi sõlmida juriidilise või füüsilise isikuga, kelle asukohaks on äriregistris või elukohaks rahvastikuregistris märgitud Eesti riigi territooriumil asuv saar.

Saare maavanem Toomas Kasemaa sõnul on selle ettepaneku puhul mitu aga, näiteks tekib sellist eelistust tehes tahes tahtmata mitu kategooriat saarlasi, kellest osa soodustustest kindlasti võidab, kuid paljudel ei muutu sellest midagi.

Näiteks ei saaks soodustust bussireisijad, jalgsi praamile minevad saarlased, inimesed, kellel laevafirma kliendikaarti või siis mandril tööl käivad saarlased, kes kasutavad Mandri-Eestis registreeritud tööandja autot. Ka liisingus olevad autod on suuresti registreeritud mandril.

«Samuti peame küsima, mis see soodustuste tegemine ja süsteemi kontrollimine maksma läheb,» märkis Kasemaa ja lisas, et kui kõik saartel elavad inimesed saaksid soodustuse, läheks see maksumaksjale väga kulukaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles