Ilves: eesmärk ei peaks olema madalad maksud, vaid inimkvaliteet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Sven Mikser Nelijärvel.
Toomas Hendrik Ilves ja Sven Mikser Nelijärvel. Foto: Andres Mandre

President Toomas Hendrik Ilves rääkis reedel Nelijärvel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) suvepäevadel toimunud partei volikogul esinedes, et edukad pole riigid, kus on madalad maksud, vaid kus inimesed tahavad elada.

«Julgen öelda, et kõikidest postkommunistlikest riikidest on neli tulnud enam-vähem hästi välja: Sloveenia, Tšehhi Vabariik, Poola ja Eesti,» vahendas Reporter.ee presidendi sõnu.

«Väga oluline asi on korruptsioon, mis on riigi tasemel Eestis väga-väga madal, paraku see on endiselt väga suur munitsipaaltasemel,» nentis ta.

«Edukad riigid pole need, kus on madalad maksud, vaid need, kuhu inimesed tahavad kolida ja kus tahavad elada,» rõhutas riigipea.

«Kui me tahame jääda puhtalt allhankeriigiks, võime fetišeerida neid makse, aga kui tahame muutuda väärtusahelas palju kõrgemal olevaks, ja ma usun, et me tahame, kui me tahame, et meil oleks 15–20–25 Skype’i, siis küsimus on pigem, kui hea on inimkvaliteet,» toonitas Toomas Hendrik Ilves.

Lisaks astmelisest tulumaksust rääkivatele sotsiaaldemokraatidele toetavad Ilvese tagasivalimist presidendiks ka Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kelle üheks peamiseks poliitikaks on juba aastaid olnud maksukoormuse alandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles