Endised riigikogu rohelised on leidnud uued väljundid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg ja Valdur Lahtvee riigikogus
Marek Strandberg ja Valdur Lahtvee riigikogus Foto: Peeter Langovits

Riigikogu eelmise koosseisu roheliste fraktsiooni liikmed on leidnud endale pärast saadikuvolituste lõppemist uued väljundid.

Endine roheliste riigikogu fraktsiooni juht Valdur Lahtvee ütles BNS-ile, et tegeleb pärast riigikogust lahkumist erasektoris keskkonnaalase nõustamisega. Lahtvee avaldas veendumust, et roheliste erakond on Eestis kõigele vaatamata vajalik ja seda maha kanda on kindlasti vara.

Roheliste fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg tegeleb enda sõnul laias laastus samade teemadega millega riigikogus ja enne seda. Nendeks teemadeks on energia ja erinevate materjalidega seotud tehnoloogiate arendamine ning nõustamine. Mõned projektilepingud on Strandbergil selles osas seotud Tallinna tehnikaülikooliga ja ka mitme väiksema ettevõttega.

Roheliste fraktsiooni liige Aleksei Lotman on juba pikemat aega tööl Eestimaa Looduse Fondis, kus tegeleb põllumajanduse keskkonnaküsimustega ja ka merekeskkonna kaitseküsimustega. Poliitikaga seotud plaane Lotmanil praegu ei ole ja enda kinnitusel on ta roheliste erakonna lihtliige.

Toomas Trapido ütles BNSile, et praegu on otsad veel lahtised, kuid tal on plaanis minna magistriõppesse. Samuti on Trapido Euroopa ökokogukondade organisatsiooni juhatuses ja kaalub võimalusi selles vallas edasi liikuda. Konkreetset tööd Trapidol praegu ei ole.

Mart Jüssi tegutseb enda sõnul samas valdkonnas kus varem, ehk loodusuuringute ja meretööde valdkonnas ning tööpuuduse üle kurta ei saa.

Maret Merisaar tegeleb enda kinnitusel praegu töö otsimisega ja möönab, et töökogemus riigikogus on kohati töö leidmisel isegi takistuseks. Suurimaks probleemiks on Merisaare sõnul aga just erialase töö puudus. Samas huvitavat tegevust Merisaare kinnitusel siiski jätkub ja muu hulgas on ta hobi korras hõivatud kalanduspoliitika reformi heaks töötamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles